Reisdocumenten voor Laos en Cambodja

Voor je reis naar Laos en Cambodja dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor Laos en Cambodja heb je een visum nodig. Dit visum kun je voor vertrek of ter plaatse regelen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Visum Laos en Cambodja

Voor Laos en Cambodja heb je een visum nodig. Dit visum kun je voor je vertrek uit Nederland regelen. In de meeste gevallen is het ook mogelijk dit aan de grens te regelen.

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je visum zelf regelen óf je kunt je je visumaanvraag uit laten voeren door ons Visumloket. Wanneer je ervoor kiest om jouw visumafhandeling via Visumloket te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie over waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. Dien je aanvraag 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. De visumkosten zijn inclusief bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend retour sturen van de reisdocumenten.

Op luchthavens en enkele grensovergangen in Laos kun je visa on arrival kopen, voor $35,- per persoon. Als je meer afgelegen grensovergangen gebruikt raden we je aan om het visum in Nederland te regelen.

Voor Cambodja zijn de visumkosten bij de grensovergang en op het vliegveld $30,- per persoon per visum. Niet alle grensovergangen bieden deze service. Check dit van tevoren!