Geldzaken in China en Tibet

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat letterlijk het "geld van het volk" betekent. De munteenheid is de yuan. Zowel in China als in Tibet betaal je met de Renminbi. 

"Geld van het volk"

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat letterlijk het "geld van het volk" betekent. De munteenheid is de yuan, verkrijgbaar in briefjes van 1, 5, 10, 50 en 100 yuan. Een yuan is onderverdeeld in 10 mao.

Wanneer je pint, is de grootste coupure die uit de automaat komt 100 yuan (€12,86 koers december 2019). Je krijgt dus al snel een flink pak geld in handen. Houd er rekening mee dat je in China niet overal met je wereldpas kunt pinnen. Een credit card wordt vaker geaccepteerd. Neem wat cash geld mee dat je kan inwisselen in noodsituaties.

Zowel in China als in Tibet betaal je met de Renminbi. In Hong Kong betaal je met de Hong Kong Dollar.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.