Reisdocumenten voor China en Tibet

Voor je reis naar China en Tibet dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor China heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum China

Voor China heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je visum zelf regelen óf je kunt je je visumaanvraag uit laten voeren door ons Visumloket. Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling via Visumloket te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

De visumkosten zijn inclusief bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend retour sturen van de reisdocumenten.

Permit Tibet

BELANGRIJK:
Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld. Het is daarom belangrijk dat je tenminste zes weken voor vertrek je China visum aanvraagt. Zodra je je paspoort teruggestuurd krijgt met daarin je China visum dien je een kopie van het paspoort en een kopie van het Chinese visum te sturen naar ons.

Deze kopieën hebben we uiterlijk vier weken voor vertrek nodig om het permit rond te kunnen krijgen.

Reis je naar Tibet vanuit Nepal dan moet het Chinese visum in Kathmandu geregeld worden. Heb je al een Chinees visum? Dan is dit niet geldig indien je vanuit Nepal naar Tibet reist. Het Chinese visum (inclusief permit voor Tibet) kost €125,- bij de ambassade van China in Kathmandu. Dit visum wordt verplicht door YourWay2GO geregeld en vooraf gefactureerd.

Let op: dit China visum wordt geregeld nadat je bent aangekomen in Kathmandu (niet mogelijk in het weekend). Je dient voor het Chinese visum een kleuren pasfoto mee te nemen.

Let op: Voor het regelen van de vlucht van Kathmandu naar Lhasa verzoeken we je ons uiterlijk 4-6 weken voor vertrek een kopie van je paspoort toe te sturen.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.