Reisdocumenten voor China & Tibet

Voor je reis naar China en Tibet dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor China heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of Belgiƫ te regelen. Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Op de website van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum China

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor China. Dit visum dien je 6 tot 4 weken voor vertrek te regelen.  

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je visum zelf regelen óf je kunt je je visumaanvraag uit laten voeren door Visa4travel. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling via Visa4travel te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kan veel tijd kosten en foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan je reis te voorkomen.

Op de website van Visa4travel vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, formulieren en kosten. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. 

Permit Tibet

BELANGRIJK:
Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld. Het is daarom belangrijk dat je tenminste zes weken voor vertrek je China visum aanvraagt. Zodra je je paspoort teruggestuurd krijgt met daarin je China visum dien je een kopie van het paspoort en een kopie van het Chinese visum te sturen naar ons.

Deze kopieën hebben we uiterlijk vier weken voor vertrek nodig om het permit rond te kunnen krijgen.

Reis je naar Tibet vanuit Nepal dan moet het Chinese visum in Kathmandu geregeld worden. Heb je al een Chinees visum? Dan is dit niet geldig indien je vanuit Nepal naar Tibet reist. Het Chinese visum (inclusief permit voor Tibet) kost €125,- bij de ambassade van China in Kathmandu. Dit visum wordt verplicht door YourWay2GO geregeld en vooraf gefactureerd.

Let op: dit China visum wordt geregeld nadat je bent aangekomen in Kathmandu (niet mogelijk in het weekend). Je dient voor het Chinese visum een kleuren pasfoto mee te nemen.

Let op: Voor het regelen van de vlucht van Kathmandu naar Lhasa verzoeken we je ons uiterlijk 4-6 weken voor vertrek een kopie van je paspoort toe te sturen.