Reiservaring Costa Rica

Reizigers Lenne en Rob vertellen over hun rondreis door Costa Rica.

Geelvleugelara's spotten in Costa Rica

Op 3 juni vertrokken Lenne en Rob voor 17 dagen naar Costa Rica. De op maat gemaakte rondreis van Lenne en Rob bracht hen onder andere in San José, Tortuguero, Sarapiquí, Arenal en Monteverde. Hoog bovenaan hun bucketlist voor deze reis stond het spotten van geelvleugelara’s. En dit is gelukt, meerdere keren zelfs!

Daarnaast hebben zij ook hun hoogtevrees overwonnen toen zij de langste hangbrug in Sarapiquí over zijn gegaan en vanaf grote hoogte van de mooie natuur onder hen mochten genieten. In onderstaand interview delen zij hun ervaring graag met jullie.

Hoe kwamen jullie bij YourWay2GO terecht?

Door te Googlen kwamen we bij YourWay2GO terecht. We hebben uiteindelijk voor YourWay2GO gekozen, omdat we aan de hand van de bouwstenen onze individuele rondreis konden samenstellen.

Wat vonden jullie van het op maat gemaakte reisvoorstel?

Wij zijn blij dat wij het kantoor hebben bezocht en daar uitgebreid met Thomas onze reis(plannen) hebben doorgesproken. Het was fijn om van Thomas zijn ervaringen met Costa Rica te horen. Dankzij dit eerste face-to-face contact verliepen de volgende contacten per e-mail ook altijd goed. Thomas was erg betrokken en onze vragen werden snel en deskundig door hem beantwoord. Het voorstel lag in de lijn die wij hadden uitgezet en sloot perfect aan bij onze wensen.

Wat heeft jullie onverwachts het meest blij gemaakt tijdens jullie reis?

Om heel eerlijk te zijn, hadden wij van tevoren weinig voorstelling van wat wij van de reis konden verwachten. Zo werden wij elke dag verrast en overladen met nieuwe ervaringen waar we heel blij van werden. Bij het zien van bijvoorbeeld een geelvleugelara die langs vloog, waren wij zo blij als een kind dat een gat in de lucht springt. Een ander geluksmomentje was dat wij met onze blote voeten in de Pacific Ocean stonden en daar diezelfde ara zagen. Wij hebben deze prachtig op de foto en film kunnen krijgen!

Wij hebben in Costa Rica een fantastische tijd gehad en hebben ons door de locals ook erg welkom gevoeld. Op elke bestemming kwamen we altijd vriendelijke, enthousiaste, behulpzame, vrolijke en betrokken mensen tegen, die ons met veel trots op hun land en liefde voor de natuur meenamen als zij een vogel, kikker, slang, luiaard of aap hadden gezien die wij wel zouden willen fotograferen. Wij hopen dan ook dat wij ooit nog een keer naar dit mooie land terug zullen gaan!

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Hét hoogtepunt der hoogtepunten was voor ons het verblijf in Maquenque Eco Lodge in Boca Tapada. De Eco Lodge bevindt zich midden in het regenwoud op 12 meter hoogte. Vanaf ons balkon hadden wij hier een prachtig uitzicht op het regenwoud. We hebben het erg naar ons zin gehad in Boca Tapada, waardoor het “afscheid” van deze mooie plek met ook zo veel lieve mensen ons best wel een beetje zwaar viel!

Het andere hoogtepunt was de super-boottrip met alleen een gids en de kapitein, die ons naar het hele scala van het dierenrijk bracht. Het hoogtepunt van deze boottrip was dat we de eerste geelvleugelara’s hebben kunnen “vastleggen”. Dit stond al zó lang op onze bucketlist!

Wat wordt jullie volgende vakantiebestemming?

We vragen ons af of er een bestemming is die onze vakantie in Costa Rica kan overtreffen. Toen de vakantie ten einde liep heeft Rob gezegd dat hij voor zijn 70e (dus binnen 3 jaar) nog een keer naar Costa Rica wil omdat we nog niet alles hebben gezien. Een bepalende factor voor het bepalen van onze volgende reisbestemming is dat we daar weer een individuele rondreis willen doen en dat er veel natuur is. Vergelijkbaar dus met Costa Rica!