Reisdocumenten voor Cuba

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig die wij voor je regelen als je via ons boekt.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Toeristenkaart Cuba

Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig. Wanneer je via ons je reis hebt geregeld, krijg je deze toeristenkaart via YourWay2GO met de reisbescheiden toegestuurd.  

De kosten voor de toeristenkaart zijn € 30,- per persoon.

De toeristenkaart is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Wil je langer verblijven, dan kun je ter plaatse een eenmalige verlenging van nog eens 30 dagen regelen. Houd er rekening mee dat het een tijdrovende klus kan zijn.

Bewijs ziektekostenverzekering

Alle reizigers dienen bij aankomst in Cuba een bewijs van een geldige ziektekostenverzekering te kunnen overleggen, uitgegeven door een door de Cubaanse overheid erkende verzekeringsmaatschappij. Dat mag geen Amerikaanse verzekeraar zijn. Alleen een pasje is niet voldoende, je moet een Engelstalige verklaring van de verzekeraar hebben. Je kunt dit opvragen bij je verzekeringsmaatschappij, waarbij je de aankomst en vertrekdatum precies moet aangeven. 

Mocht je dit niet kunnen laten zien bij aankomst, word je verplicht om op de luchthaven in Cuba een vervangende ziektekostenverzekering te kopen (met beperkte dekking).  

Wij raden je aan om de verzekering van te voren af te sluiten. Het is ook mogelijk om je verzekering via YourWay2GO af te sluiten. Wij werken samen met Allianz Global Assistance, dat erkend is door de Cubaanse overheid.