Reisdocumenten voor Cuba

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig die wij voor je regelen als je via ons boekt.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Toeristenkaart Cuba

Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig. Wanneer je via ons je reis hebt geregeld, krijg je deze toeristenkaart via YourWay2GO met de reisbescheiden toegestuurd.  

De kosten voor de toeristenkaart zijn € 30,- per persoon.


De toeristenkaart is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Wil je langer verblijven, dan kun je ter plaatse een eenmalige verlenging van nog eens 30 dagen regelen. Houd er rekening mee dat het een tijdrovende klus kan zijn.

Bewijs ziektekostenverzekering

Iedere buitenlandse bezoeker wordt bij aankomst in Cuba verplicht om het bewijs van een geldige ziektekostenverzekering te overleggen. Dat mag geen Amerikaanse verzekeraar zijn. Alleen een pasje is niet voldoende, je moet een Engelstalige verklaring van de verzekeraar hebben. Je kunt dit opvragen bij je verzekeringsmaatschappij, waarbij je de aankomst en vertrekdatum precies moet aangeven. Als je dat bewijs niet kunt laten zien, moet je bij aankomst op de luchthaven in Cuba een vervangende ziektekostenverzekering kopen. 

Mocht je dit niet kunnen laten zien bij aankomst, word je verplicht om op de luchthaven in Cuba een vervangende ziektekostenverzekering te kopen (met beperkte dekking).  

Het bewijs kan bestaan uit de Bijzondere Reisvoorwaarden van je verzekeringspolis, je verzekeringspolis zelf of een jaarlijkse bijstandskaart.  

Wij raden je aan om de verzekering van te voren af te sluiten. Het is ook mogelijk om je verzekering via YourWay2GO af te sluiten. Wij werken samen met Allianz Global Assistance, dat erkend is door de Cubaanse overheid.