9x reistips voor je bezoek aan Cuba

Reisspecialiste Rosanne reisde in juni met YourWay2GO naar Cuba. Ben jij ook van plan om naar Cuba te reizen? Hieronder deelt zij haar ultieme reistips met je.

Rosanne's reistips

  1. Verblijf in een casa particular. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen comfortabele kamer hebt met privé douche en toilet. Casas particulares bieden veel betere kwaliteit dan hotels en hebben vaak een patio om te kunnen zitten. Soms is er mogelijkheid voor avondeten en ook daar is de kwaliteit vaak veel beter van dan in hotels. Dit kost ca. 10 CUC per persoon voor een driegangendiner. 
  2. Als je in een casa particular verblijft, neem dan iets mee voor de eigenaar van de casa: shampoo wordt bijvoorbeeld erg gewaardeerd. Zelf had ik bodylotion meegenomen. 
  3. Neem voldoende mee aan snacks, shampoo, tandpasta, etc. Ga ervan uit dat dit niet te koop is. Eventueel kun je ervoor kiezen om minder kleding mee te nemen, want dit kun je laten wassen in de casas particulares. 
  4. Doe de oldtimer excursie in Havana. Het ritje in de oldtimer is niet alleen een ervaring op zich, maar ook een snelle manier om veel hoogtepunten te kunnen bekijken en een mooie combinatie met de hoogtepunten van Havana Vieja
  5. Heb je meer tijd in Havana en wil je rustig aan doen? Verblijf dan een middag in het zwembad van hotel Sevilla. Dit is een groot zwembad op de begane grond in het centrum van Havana. Je betaalt een bedrag voor de entree, maar kunt daarvan een deel besteden bij de snackbar. 
  6. Restaurant La Redaccion in Trinidad heeft heerlijke vegetarische en veganistische opties en Midden-Oosterse/Cubaanse gerechten, met hummus en falafel. Mmm! 
  7. Ga hiken in Soroa/las Terrazas, Topes de Collantes en Comandancia de la Plata. Échte sportievelingen gaan hiken bij de Pico Turquino, met kampeerovernachting in de bergen! 
  8. Neem oordopjes en een oogkapje mee. Vooral in de steden kan het gehorig zijn als je casa particular zich bij het centrum bevindt. 
  9. De lekkerste Ropa Vieja eet je bij Meson La Cuchipapa. Dit leuke restaurant bevindt zich in Bayamo en heeft allerlei heerlijke Cubaanse gerechten op de kaart staan.