Reizen door Cuba

Cuba is een land vol historie, cultuur en natuur. Deze componenten maken dit land tot een fantastische vakantiebestemming, maar er zijn altijd zaken die anders gaan dan we gewend zijn.

Aanvullende informatie over je reis naar Cuba met YourWay2GO

Cuba is een land vol historie, cultuur en natuur. Deze componenten maken dit land tot een fantastische vakantiebestemming, maar er zijn altijd zaken die anders gaan dan we gewend zijn. 

Houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een lagere levensstandaard dan die je thuis gewend bent. In Cuba heb je een flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders lopen dan we in Nederland/België gewend zijn. Het is nog steeds een communistisch land, dat in snel tempo verandert. Dat betekent echter niet dat alles meteen even soepel verloopt! 

Soms heb je te maken met wijzigingen in het programma. Deze worden voor vertrek met je gecommuniceerd, maar een enkele keer komt het voor dat deze wijzigingen op het allerlaatste moment ter plaatse worden doorgevoerd. Houd daar rekening mee

Hieronder gaan we specifiek op een aantal elementen van de reis in:

Overnachtingen 

De hotels zijn soms eenvoudig. Er is door de jaren heen weinig geïnvesteerd in onderhoud hoewel daar langzaam verandering in komt. Sommige hotelketens zoals bijvoorbeeld die van E hoteles zijn mooi opgeknapt met een koloniale uitstraling. 

Het kan een enkele keer voorkomen dat accommodaties ineens volgeboekt blijken, waardoor er uitgeweken moet worden naar een ander hotel of andere casa. 

Overigens zijn de casas particulares een unieke manier om het land te leren kennen. Misschien heb je zelfs via YourWay2GO enkele casa’s geboekt. Je slaapt bij de Cubanen thuis en kunt het vergelijken met een bed & breakfast. 

Vervoer met autohuur

Indien je tijdens de rondreis door Cuba gebruik maakt van autohuur, haal je de auto de dag voor dat je rondreis start in Havana op, om 15:30 uur. Wij vragen je om er op tijd te zijn. In verband met grote drukte bij de autoverhuurmaatschappij is het niet aan te raden om de auto pas op de dag van vertrek op te halen. De huurauto lever je aan het einde van je reis weer in vóór 15:30 uur.  

Haal de de auto buiten Havana op, bijvoorbeeld in Varadero, dan kun je de huurauto om 9.00 uur 's ochtends op de dag van vertrek ophalen.  De huurauto lever je dan het einde van je reis weer in vóór 17:00 uur.  Lees hier meer over vervoer in Cuba.

Conclusie: 

Het spreekt voor zich dat je voor je reis naar Cuba over een flexibele instelling moet beschikken! Vooral in Cuba heb je deze flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders (kunnen!) lopen dan we gewend zijn. De accommodaties zijn soms eenvoudig, je moet omrijden, een accommodatie blijkt ineens volgeboekt of een geplande excursie gaat niet door. Geduld en relativeringsvermogen zijn twee eigenschappen die je op deze reis goed van pas zullen komen. Wie zich hierop instelt zal genieten van een interessante reis door een prachtig land!