Geld in Ecuador

In Ecuador heeft men in 2000 de Sucre ingewisseld voor de Amerikaanse dollar. In vrijwel alle middelgrote dorpen en steden zijn geldautomaten (ATM) te vinden, waar je dollars kunt pinnen met bankpassen (Maestro- of Cirruslogo).

Dollars in Ecuador

In Ecuador heeft men in 2000 de Sucre ingewisseld voor de Amerikaanse dollar. Naast de bekende Amerikaanse dollarbiljetten zijn er ook speciale Ecuadoriaanse dollarmunten.

In vrijwel alle middelgrote dorpen en steden zijn geldautomaten (ATM) te vinden, waar je dollars kunt pinnen met bankpassen (Maestro- of Cirruslogo).


Wij raden aan om ook een creditcard mee te nemen op reis. Met een creditcard kun je terecht in de duurdere winkels, restaurants en hotels. Bij sommige banken kun je ook geld opnemen met je creditcard, maar dan wordt doorgaans een flinke commissie berekend.

In de grote steden zijn de meeste banken geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 of 17.00 uur.

Wisselkantoren (Casa de cambio) zijn vaak iets langer en ook op zaterdag geopend. Hier kun je euro's wisselen.

Zorg dat de euro- en dollarbiljetten puntgaaf zijn anders worden ze vaak niet geaccepteerd. Vraag bij het wisselen steeds om voldoende kleine coupures, zodat je gepast kunt betalen. Marktkooplui en taxichauffeurs hebben vaak geen wisselgeld.

Het geven van een fooi is in Ecuador heel gewoon en bovendien een belangrijk bestanddeel van het salaris. Obers, gidsen, bellboys en anderen die in de dienstverlenende sector werkzaam zijn geef je een tip. Een richtlijn voor het geven van fooi in restaurants is ongeveer 10% van de rekening. Vaak zit deze 'service charge' trouwens al bij de rekening inbegrepen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.