Bagage en kleding in Egypte

Omdat je in Egypte ook met de trein reist, raden we je aan licht te reizen. Mocht je enkel met een auto met chauffeur reizen, dan kan een koffer wel in de kofferbak van de auto.

Wat neem je mee?

Omdat je in Egypte ook bepaalde trajecten met de trein reist, raden we je aan licht te reizen. Mocht je enkel met een auto met chauffeur reizen, dan kan een koffer wel in de kofferbak van de auto.

Wat je kleding betreft raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Vanwege de cultuur en religie in Egypte vragen we je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale bevolking. Islamitische bezienswaardigheden kun je alleen bezoeken als je netjes gekleed bent (schouders en knieën bedekt en geen diep decolleté).

Hoe meer je je aanpast, hoe meer je met respect benaderd zult worden. Al is men vooral in de toeristencentra inmiddels wel wat gewend van buitenlanders, toch zijn blote schouders en korte broek in de ogen van veel Egyptenaren aanstootgevend. Als bezoeker toon je respect door je bedekt te kleden.

Dat geldt in mindere mate voor de centra van grote, moderne steden als Caïro en Luxor. Alleen in badplaatsen als Hurghada, Safaga en Dahab kun je als toerist zomers gekleed gaan. Zwembroek, badpak of bikini kunnen echter enkel aan het strand.

In de randen van de winter en het vroege voorjaar kan het aan de kust fris, zelfs koud zijn. Neem in die periode warme kleding mee voor de avonden. Als je in de zomer reist zijn een petje, zonnebril, sandalen, zonnebrand, zwemkleding onontbeerlijk. Vanwege de hoge temperaturen kun je onderweg een handwasje doen: binnen een paar uur is je T-shirt droog.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen, een zaklamp, een waterfles, universeel geldige verloopstekker, paspoortkopieën en verzekeringsbewijs van je reisverzekeringspolis. Natuurlijk neem je zonnerbrand, zonnebril en petje mee.

Bij een verblijf in de Witte Woestijn raden wij je aan een lakenzak of slaapzak mee te nemen.