Dromen over Egypte

Onze individuele rondreizen door Egypte zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Egypte? Lees dan snel verder!

Half leeuw, half mens: de mysterieuze Sfinx

De Sfinx is een Egyptisch icoon. Al ruim vierduizend jaar bewaakt deze half leeuw, half mens de graven van de koningen van Egypte. 

Vechtend tegen zandstormen bleef zijn hoofd door de eeuwen heen strijdlustig boven het woestijnzand uitsteken, met zijn strakke blik gericht op niets meer dan de lege vlaktes van de Sahara.

Lees meer >

Duiken in Egypte

In de vruchtbare Nijldelta en de uitgestrekte woestijn tref je de ene culturele schat na de andere aan. Maar ook onder water gaat er in Egypte een wonderelijke wereld schuil: dat van kleurrijk koraal.

"Je hebt je handen al vol aan het Egypte dat boven water ligt. Door de straten, stegen, markten en musea van een stad als Caïro kun je alleen al een week ronddwalen..."

Lees meer >

Favoriet: Alexandrië

Een paar dagen struinen door de meest Europese, Mediterrane stad van Egypte levert een afwisselend beeld op. Gesticht door Alexander de Grote in de vierde eeuw voor Christus heeft het een rijke geschiedenis achter zich - en een veelbelovende toekomst voor de boeg.

"Als je na een sfeervolle rit door de groene Nijldelta uitstapt op het drukke hoofdstation van Alexandrië, sta je in het pulserende hart van de tweede stad van het land."

Lees meer >

Wonderlijk Siwa

Een lange rit langs de Middellandse Zeekust brengt je van Alexandrië naar Marsa Matruh. Dan is het nog eens drie uur rijden door de grote, lege woestijn naar de mysterieuze oase Siwa. Palmtuinen, natuurlijke waterbronnen en eeuwenoude tempels wachten je op.

"Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw kon je slechts per kameel naar Siwa reizen. Daar deed je dan een paar dagen over."

Lees meer >

Terug naar het échte reizen

Moderne voorzieningen staan het echte reizen soms in de weg. Je kunt natuurlijk je bucketlijst in zo kort mogelijke tijd afvinken. Wie daarentegen écht op reis gaat neemt de tijd, dus: de trein.

"Bij nieuwe inzichten komen soms oude gewoontes kijken. Zo grijpen we in tijden van toenemende luxe en gemak - een eigen auto met chauffeur, een binnenlandse vlucht - om redenen van duurzaamheid..."

Lees meer >