Duiken in Egypte

In de vruchtbare Nijldelta en de uitgestrekte woestijn tref je de ene culturele schat na de andere aan. Maar ook onder water gaat er in Egypte een wonderelijke wereld schuil: dat van kleurrijk koraal.

De wonderlijke Rode Zee

Je hebt je handen al vol aan het Egypte dat boven water ligt. Door de straten, stegen, markten en musea van een stad als Caïro kun je alleen al een week ronddwalen, net als door de tempels van Luxor en Aswan, in het zuiden van het land. Als je bereid bent de gebaande paden te verlaten, dan gaat er nog een grotere wereld aan oases, tempels, piramides en steden open. De meeste reizigers zien van Egyptes schatten slechts een fractie.

En dan arriveer je aan de stranden van de Rode Zee: een meer logisch nagerecht kan het overvloedige maal dat Egypte biedt niet hebben. Na de droge woestijn komt water, na de inspanning van het verkennen van 's lands geschiedenis volgt de onstspanning van zon, zee en strand. Maar dan vergeet je dat er onder water nog een hele wereld schuil gaat. Het kleurrijke koraal van de zee die Afrika van Azië scheidt.

Koraal en vergane schepen

In de nationale parken die in de Rode Zee liggen tref je de mooiste vissen aan. Je kunt deze onderwaterwereld op verschillende manieren verkennen: op je gemak snorkelend vanaf het strand of iets grondiger: met een duikfles spring je van een boot en daal je af naar grotere diepten. Houd bij het plannen van de duiken rekening met je terugvlucht.

Op de bodem van de zee tref je ook nog andere zaken aan. Bij het kleine havenstadje Safaga daalt de meer ervaren duiker af naar de Salem Express, de ferryboot die in 1991 voor de kust van Safaga zonk en er nog steeds fotogeniek op dertig meter diepte ligt.

Van Noord naar Zuid

Tijdens je reis naar Egypte kun je kiezen tussen levendige centra, waar je je samen met andere reizigers kunt onderdompelen het leven van zon, zee en strand en een turbulent nachtleven, rijk aan heerlijk eten en drinken. Hurghada, El Gouna en Sharm el Sheikh zijn een paar voorbeelden van dergelijke dynamische plekken.

Ben je op zoek naar meer relaxte plekken, dan raden we je Dahab, Sharm el-Naga, Safaga en Marsa Alam aan. Hoewel deze zich de laatste jaren zeker hebben ontwikkeld, waan je je hier nog in een ongerept stukje woestijn aan zee.

YourWay2GO brengt je naar de Rode Zee in de volgende reizen:

Hurghada: Kort Egypte (11 dagen)

El Gouna: Egypte voor Iedereen - familiereis (11 dagen)

Safaga: Meer Egypte (17 dagen)

Dahab: Egypte & Jordanië (18 dagen)

Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op hotels, excursies en reisduur te klikken.