Terug naar het échte reizen

Moderne voorzieningen staan het echte reizen soms in de weg. Je kunt natuurlijk je bucketlijst in zo kort mogelijke tijd afvinken. Wie daarentegen écht op reis gaat neemt de tijd, dus: de trein.

Echt op reis met de trein

Bij nieuwe inzichten komen soms oude gewoontes kijken. Zo grijpen we in tijden van toenemende luxe en gemak - een eigen auto met chauffeur, een binnenlandse vlucht - om redenen van duurzaamheid terug naar een negentiende-eeuwse uitvinding: de trein. En het mes snijdt daarbij aan twee kanten: je ecologische footprint wordt een stuk kleiner en je reis wint aan avontuur, authenticiteit en kwaliteit.

Je maakt contact met lokale en internationale reizigers, staat niet in de file en reist in 'real time': een binnenlandse vlucht gaat misschien wel snel, maar is altijd een onderbreking van de flow. Eigenlijk reis je dan
niet, je staat een stuk van je verblijf in het land over.

Echt reizen gaat 'slow' en de trein is daarin het perfecte vervoersmiddel.

Per trein

Voor je reis van Caïro naar Alexandrië en van Caïro naar Luxor en Aswan, kun je gebruik maken van de trein. Voor die lange trajecten naar het zuiden bieden we een nachttrein aan. YourWay2GO regelt de kaartjes voor je en verzorgt het vervoer van en naar het station.

Voor de nachttreinen maken we gebruik van tweepersoons slaapcoupés. Aan boord krijg je een eenvoudige maaltijd geserveerd. De reistijd tussen Caïro en Luxor bedraagt ongeveer tien uur, doorrijden naar Aswan duurt drie uur langer. Afhankelijk van de reisduur kiezen we voor vertrek tussen 20.00u en 23.00u, zodat je de volgende ochtend bij daglicht aankomt. Je kunt dan bij wijze van spreken meteen aanschuiven bij een ontbijt.

Houd er rekening mee dat de check-in en check-out tijd in de hotels rond het middaguur zijn. Mocht je bij vertrek in de late avond langer in je hotelkamer willen blijven, of bij een vroege aankomst meteen je kamer in willen, laat ons dat vooraf even weten. Dan regelen we een late check-out of een vroege check-in voor je.

Voor een dagtrein gaan we uit van vertrek na ontbijt. Tussen Caïro en Alexandrië duurt de reis zo'n vijf uur, over Luxor - Aswan v.v. doe je ruim drie uur. Door bijtijds te vertrekken heb je bij aankomst dus nog een hele middag over om de stad in te gaan.