Betalen in Georgië & Armenië

Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Georgië en Armenië alvast te pinnen. Je kunt ook euro’s omwisselen in lari en dram. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen.

Georgische lari

De Georgische munteenheid is de lari (GEL). Een lari bestaat uit 100 tetri. Bankbiljetten zijn er van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 lari. Munten zijn er van 5, 10, 20 en 50 tetri. Kijk hier voor de actuele koersen.

In grotere steden als Tbilisi, Batumi en Kutaisi vind je pinautomaten bij de grotere banken. Als je liever niet op straat wilt pinnen, kun je bijvoorbeeld in het Marriott hotel aan de Rustaveli in het centrum van Tbilisi terecht.

In Georgië kun je dollars en lari pinnen. Houd er rekening mee dat pinautomaten niet altijd werken. Neem als reserve voldoende contante euro’s of Amerikaanse dollars mee.

In sommige zaken kun je met creditcard betalen (VisaCard en MasterCard), maar dit is nog niet algemeen gebruikelijk.

Armeense dram

De nationale munt in Armenië is de dram (AMD). Bankbiljetten zijn er van 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 dram. Munten van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 dram. Voor de actuele wisselkoers klik je hier.

In steden als Yerevan, Vanadzor en Sevan kun je geld pinnen bij geldautomaten. Bij de HSBC bank aan het Hanrapetutyan Hraparak in het centrum van Yerevan kun je binnen pinnen.

Houd er rekening mee dat de pinautomaten niet altijd werken. Neem daarom ook altijd contante euro’s of Amerikaanse dollars mee.