Dromen over Georgië en Armenië

Onze individuele rondreizen door Georgië en Armenië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Georgië en Armenië? Lees dan snel verder!

Online presentatie

In 15 minuten informeert onze reisspecialist Jop je over onze prachtige individuele rondreizen naar Georgië. Laat je inspireren!

Armeense roadtrip

In Armenië val je van de ene in de andere verbazing. De mensen zijn aan de ene kant traditioneel en gelovig, maar de hoofdstad Yerevan wordt ook steeds progressiever en hipper, waardoor het soms lijkt alsof je in Europese hoofdstad bent.

"Ook al wordt Armenië tot Europa gerekend, er is bijna geen land waar je je zo verbaast over de vreemde landschappen, prachtige kerken en kloosters en primitieve en traditionele levensstijl."

Lees meer >

Wandelen in Svanetië (Georgië)

In Georgië kun je heerlijk wandelen. Van korte wandelingen om kennis te maken met de cultuur en natuur tot meerdaagse hikes waarbij je diep het land in duikt en in lokale guesthouses slaapt waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

"Svanetië is een wandelparadijs in de Kaukasus waar je tochten maakt vanuit de hoofdplaats Mestia of het hoogst gelegen bewoonde dorpje van Europa; Ushguli, dat tevens met een 4 wheel drive te bereiken is."

Lees meer >

Georgië: homestay en duurzaam

Bij duurzaamheid denkt men vaak aan het reduceren van plastic afval, het compenseren van CO2 en dergelijke. Het kan ook betrekking hebben over hoe je omgaat met de lokale bevolking.

Soms vergeten we dat we te gast zijn in een cultuur met heel andere omgangsvormen. Lees hier de do's en don'ts.

Lees meer >

Aangenaam verrast door Georgië & Armenie

Wie denkt aan de voormalige Sovjetunie denkt al snel aan grauwe appartementenblokken en roestige industriegebieden. Maar wie vanuit Rusland over het Kaukasusgebergte kijkt vindt twee landen die zich ontworsteld hebben aan het Sovjetjuk met ieder bruisende steden, een unieke cultuur, rijke historie en fenomenale landlandschappen. Georgië en Armenië hebben het allemaal volgens reisspecialist Jop.

Lees meer >