Dromen over Georgië en Armenië

Onze individuele rondreizen door Georgië en Armenië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Georgië en Armenië? Lees dan snel verder!

Online presentatie

In 15 minuten informeert onze reisspecialist Jop je over onze prachtige individuele rondreizen naar Georgië. Laat je inspireren!

Aangenaam verrast door Georgië & Armenie

Wie denkt aan de voormalige Sovjet-Unie ziet al snel grauwe appartementenblokken en roestige industriegebieden voor zich. Maar als je vanuit Rusland de Kaukasus in reist treft je daar twee landen die zich succesvol hebben ontworsteld aan het Sovjetjuk.

Elk heeft zijn bruisende steden, een unieke cultuur, een boeiende geschiedenis en fenomenale landlandschappen. En dan hebben we het nog niet eens over het heerlijke eten en de lokale wijnen. Volgens onze reisspecialist Jop hebben Georgië en Armenië hebben het allemaal.

Lees meer >

Armeense roadtrip

In Armenië val je van de ene verbazing in de andere. De mensen zijn aan de ene kant traditioneel en gelovig, maar de hoofdstad Yerevan wordt ook steeds progressiever en hipper, waardoor het soms lijkt alsof je in Europese hoofdstad bent.

"Ook al wordt Armenië tot Europa gerekend, het is een land waar je je blijft verbazen over de bijzondere landschappen, de prachtige kerken en kloosters en de eenvoudige en traditionele manier van leven."

Lees meer >

Wandelen in Svanetië

Voor je reis naar Georgië trek je goede schoenen aan. Voor korte wandelingen, om kennis te maken met de cultuur en de natuur, en voor meerdaagse tochten, waarbij je diep de Kaukasus in duikt en overnacht bij de mensen thuis. De tijd lijkt er te hebben stil gestaan.

"Svanetië is een waar wandelparadijs. Vanuit Mestia maak je mooie dagwandelingen. Of beter: het hoogst gelegen bewoonde dorpje van Europa, Ushguli, dat binnen vier dagen te voet. of binnen een dag met een jeep te bereiken is."

Lees meer >

Georgië: homestay en duurzaam

Bij duurzaamheid denkt men vaak aan het reduceren van plastic afval, het compenseren van CO2 en dergelijke. Het kan ook betrekking hebben over hoe je omgaat met de lokale bevolking.

Soms vergeten we dat we te gast zijn in een cultuur met heel andere omgangsvormen. Lees hier de do's en don'ts.

Lees meer >