Bagage en kleding op IJsland

Bereid je voor op verschillende weertypes en vergeet je badkleding niet. Doordat je met een huurauto reist, kun je zelf kiezen hoe je de bagage inpakt.

Warme kleding en een badpak

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen. Kleding die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). In IJsland moet je voorbereid zijn op kou, regen en zonneschijn en het weer kan snel omslaan. Fleecekleding is licht en houdt heerlijk warm. Regenkleding is een must, denk aan een waterdichte jas maar ook aan een regenbroek. Sjaal, muts handschoenenen en badkleding. Wij hebben het allemaal nodig gehad zowel in de zomer als in de winter. En natuurlijk zijn goede wandelschoenen onmisbaar.

Overigens kun je erg mooie en duurzame buitensportkleding kopen op IJsland. Dus geen nood als je toch net even iets te licht gepakt hebt. Er hangt wel een flink prijskaartje aan buitensportmateriaal maar dan ben je ook verzekerd van kwaliteit.

Flexibele tas

Met een huurauto kun je zelf bepalen hoe je je bagage inpakt. Voor je eigen gemak raden we je aan licht te reizen en een rugzak (met binnenframe) of een weekendtas mee te nemen. Een grote, harde koffer is niet altijd even praktisch als je telkens weer verder reist. En huur je een compacte wagen dan past zo'n grote koffer niet in je kofferbak. Een goede richtlijn is: neem niet meer mee dan je zelf kunt dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: dagrugzak, zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende foto - en/of videomateriaal en opladers, verrekijker, toiletartikelen, badslippers, zwem- en regenkleding, warme sokken, fleecetrui of -vest, muts, handschoenen en sjaal, zonnebrand en -bril, antimuggenmiddel, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes. Vergeet je rijbewijs, ID-kaart of paspoort, creditcard en bankpasje niet.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren steeds strengere regels voor ruimbagage en handbagage. Het is raadzaam om deze regels goed na te lezen alvorens op reis te gaan.