Reisinformatie India| YourWay2GO

Reisdocumenten voor India

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor India heb je ook een visum nodig.

Beste reistijd voor India

De beste reistijd in Noord-India is van september tot en met april. In het midden en zuiden van India zijn de verschillen in temperatuur door het jaar heen niet zo groot maar houd rekening met de moesson.

Geldzaken in India

In India betaal je met de Indiase roepie. Je kunt in alle grote steden in India vrij gemakkelijk geld pinnen. Geld wisselen kan bij de bank maar vaak ook in je hotel.

Feestdagen in India

In een land waar zoveel godsdiensten en culturen hun plek gevonden hebben, is het niet verwonderlijk dat de kalender een opeenvolging van feestdagen is. Indiërs zijn dol op festivals en toeristen kijken dan ook hun ogen uit op deze feestdagen.

Bagage en kleding in India

Reis je met auto en chauffeur door India dan maakt het niet zo veel uit hoe je je bagage mee neemt. Voor treinreizigers is een rugzak aan te bevelen. Neem praktische kleding mee die je makkelijk kunt combineren en houd rekening met de lokale cultuur.

Dromen over India

Onze individuele rondreizen door India zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar India? Lees dan snel verder!