Reisdocumenten voor India

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor India heb je ook een visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) met betrekking tot de voorwaarden omtrent reisdocumenten en visum.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Meereizen kind met ouder met andere achternaam:

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Visum India

Voor India heb je een visum nodig. Voor reizen tot 60 dagen, kun je online een e-visum regelen op de volgende manieren: 

1. Je kunt ervoor kiezen zelf je e-visum aan te vragen

Als je beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit kun je zelf je e-visum voor India online regelen via de volgende link

https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 4 maanden tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Lees de informatie op bovenstaande link goed door of het visum voor jouw reis van toepassing is. 

Wanneer je langer dan 60 dagen naar India gaat of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn of wanneer je een multiple entry visum nodig hebt, is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij VFS Global.

2. Je kunt ervoor kiezen om je e-visum aan te vragen via Visa4all, met Nederlandse ondersteuning

Bij Visa4all kun je eenvoudig in het Nederlands jouw e-visum voor India aanvragen. Bij de aanvraag vul je zelf al jouw persoonlijke gegevens in en de datum wanneer jouw visum in moet gaan. Vervolgens kun je de betaling doen door middel van iDeal of met creditcard en wordt jouw visum na betaling zo snel mogelijk toegestuurd. Heb je tijdens het aanvraagproces een vraag? Visa4all biedt 7 dagen per week support in het Nederlands via e-mail en telefoon.

Bij YourWay2GO kunnen we helaas niet bemiddelen bij je visumaanvraag. Vind je het een gedoe om zelf je e-visum in het Engels aan te vragen dan raden wij van harte de service van Visa4all aan. 

Vraag je e-visum voor India aan via Visa4all