Reisdocumenten voor India

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor India heb je ook een visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum India

Voor India heb je een visum nodig. Het visum is op 2 manieren te verkrijgen. 

 

1. E-visum

Vanaf heden is het mogelijk om een e-visum voor India aan te schaffen, indien je beschikt over de Nederlandse / Belgische nationaliteit.

Je kunt het e-visum aanvragen via de volgende link: 

https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 4 maanden tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Lees de informatie op bovenstaande link goed door of het visum voor jouw reis van toepassing is. 

Wanneer je langer dan 60 dagen naar India gaat of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn of wanneer je een multiple entry visum nodig hebt, is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij VFS Global.

2. Via VFS Global 

In verband met de invoer van biometrische kenmerken (vingerafdrukken, gelaatsopname) is het voor ons niet langer mogelijk te assisteren bij de visumafhandeling. Iedereen die een visum voor India aanvraagt, moet de aanvraag persoonlijk indienen. Deze regel is niet van kracht voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar en volwassenen boven de leeftijd van 70 jaar. 

Voor informatie over de benodigdheden en het visum zelf kun je terecht bij VFS Global, het servicecentrum van de Indiase ambassade, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Informatie over exacte adressen, openingstijden en visumbenodigdheden vindt je op de website van VFS Global. Voor een bezoek aan VFS Global kun je via hun website een afspraak maken. Zie onderstaande link voor meer informatie: 

http://www.vfsglobal.com/india/netherlands/
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.