Reisinformatie

Reisdocumenten voor Indonesie

Voor een reis naar Indonesië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Houders van een Nederlands en Belgisch paspoort die voor toeristische doeleinden Indonesië bezoeken kunnen een gratis tijdelijk visum verkrijgen bij een kleine selectie van lucht- en zeehavens.

Beste reistijd voor Indonesië

De beste reistijd in Indonesië verschilt per eiland. Laat reizen naar Indonesië zeker niet vanwege het natte seizoen afhangen. Een regenbui kan juist verfrissend werken in een land waar de gemiddelde temperatuur ongeveer 30° C is. Ook het landschap leeft op van een kortdurende regenbui.

Geld in Indonesië

De munteenheid van Indonesië is de Indonesia rupiah (IDR). In veelbezochte gebieden zoals Java en Bali kun je met een bankpas met Maestro of Cirrus logo gewoon pinnen bij een geldautomaat (ATM). Op Sumatra, Lombok en Sulawasi raden wij je aan om te pinnen op de luchthaven.

Feestdagen in Indonesië

Door zijn etnische diversiteit kent Indonesië veel nationale en religieuze feestdagen. Zowel islamitische, boeddhistische, hindoeïstische als christelijke.

Bagage en kleding voor Indonesië

In Indonesië reis je over het algemeen met auto met chauffeur. Het maakt daarom niet veel uit of je reist met een rugzak, weekendtas of koffer. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen die zich makkelijk laten combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.