Reisinformatie

Reisdocumenten voor Indonesië

Voor een reis naar Indonesië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Houders van een Nederlands en Belgisch paspoort die voor toeristische doeleinden Indonesië bezoeken kunnen een gratis tijdelijk visum verkrijgen bij een kleine selectie van lucht- en zeehavens.

Beste reistijd voor Indonesië

De beste reistijd in Indonesië verschilt per eiland. De gemiddelde maximumtemperatuur is ongeveer 30° C.

Geld in Indonesië

De munteenheid van Indonesië is de Indonesia rupiah (IDR). In veelbezochte gebieden zoals Java en Bali kun je gewoon met een bankpas ewoon pinnen bij een geldautomaat (ATM). Op Sumatra, Lombok en Sulawesi raden wij je aan om te pinnen op de luchthaven.

Feestdagen in Indonesië

Door zijn etnische diversiteit kent Indonesië veel nationale en religieuze feestdagen. Zowel islamitische, boeddhistische, hindoeïstische als christelijke.

Bagage en kleding voor Indonesië

In Indonesië reis je over het algemeen met auto met chauffeur. Het maakt daarom niet veel uit of je reist met een rugzak, weekendtas of koffer. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen die zich makkelijk laten combineren (laag over laag).

Dromen over Indonesië

Indonesië spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Van vakantieparadijs Bali met haar prachtige stranden tot imponerende vulkanen, Boeddhistische tempels, heerlijk eten en een zeer vriendelijke bevolking.