Bagage en kleding voor Indonesiƫ

In Indonesië reis je over het algemeen met auto met chauffeur. Het maakt daarom niet veel uit of je reist met een rugzak, weekendtas of koffer. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen die zich makkelijk laten combineren (laag over laag).

Bagage

Tijdens je reis met YourWay2GO in Indonesië reis je over het algemeen met auto met chauffeur. Het maakt daarom niet veel uit of je reist met een rugzak, weekendtas of koffer.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, een waterfles, zonnebril, hoofdbedekking, universeel geldige verloopstekker, antimuggen lotion, reis- en taalgids, paspoortkopieën en een verzekeringsbewijs van je reisverzekeringspolis. Daarnaast is een zaklamp geen overbodige luxe.     

Let op:
 op een aantal reizen in Indonesië maak je gebruik van binnenlandse vluchten. Op deze vluchten mag je maximaal 15 à 20 kilo bagage meenemen.

Wat trek je aan?

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). In je kledingkeuze vragen we je om respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en T-shirts is echter geen probleem.

Bij een bezoek aan een tempel dien je je schouders en knieën te bedekken. Dit kun je ook eenvoudig doen met een binddoek (sarong). Een tempel betreed je zonder schoenen.

Neem een goed paar sandalen en stevige wandelschoenen mee wanneer er wandeltochten op je reisprogramma staan. Als je de Bromo vulkaan of de Rinjani vulkaan gaat beklimmen is een dikke trui noodzakelijk.