Geld in Indonesiƫ

De munteenheid van Indonesië is de Indonesia rupiah (IDR). In veelbezochte gebieden zoals Java en Bali kun je gewoon met een bankpas ewoon pinnen bij een geldautomaat (ATM). Op Sumatra, Lombok en Sulawesi raden wij je aan om te pinnen op de luchthaven.

De Indonesische munteenheid

De munteenheid van Indonesië is de Indonesia rupiah (IDR).

Voor één euro krijg je 16.170 rupiah (koers mei 2023). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

In veel bezochte gebieden zoals Java en Bali kun je met je bankpas met Maestro of Cirrus logo gewoon pinnen bij een geldautomaat (ATM).

Met een creditcard kun je terecht in de duurdere winkels, restaurants en hotels. Bij sommige banken kun je ook geld opnemen met je creditcard, maar dan wordt doorgaans een flinke commissie berekend.

Zorg echter altijd dat je ook wat euro’s op zak hebt, zodat je altijd geld bij de hand hebt als een geldautomaat leeg is. In minder bezochte gebieden kun je vaak alleen met cash geld betalen. Euro’s en Amerikaanse dollars kun je het beste wisselen bij banken en wisselkantoren. 

Dollarbiljetten van voor 2002 worden niet geaccepteerd. 

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.