Reisdocumenten voor Iran

Reizigers die Iran willen bezoeken moeten beschikken over een internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Iran. Voor Iran heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland te regelen.

Paspoort

Reizigers die Iran willen bezoeken moeten beschikken over een internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Iran. In je paspoort mag geen stempel van Israël staan of enige indicatie dat je daar geweest bent.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort (en eventueel kopie van je visum) op reis naar Iran mee te nemen. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Je kunt ook een scan van je paspoort in een e-mail naar jezelf sturen. Je kunt dan ter plekke een kopie uitprinten in een internetcafé. Ook een paar pasfoto's kunnen altijd van pas komen.

E-visum of een uitnodiging

Voor Iran heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland te regelen.

Je levert daartoe een formulier voor ons in, waarna we je een voucher sturen. Daarmee ga je naar de ambassade in Den Haag of stuur je je paspoort op via ons Visumloket.

Op de website van Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. Dien je aanvraag 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. De visumkosten zijn inclusief bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend retour sturen van de reisdocumenten.