Reisinformatie voor Japan

Reisdocumenten voor Japan

Voor een reis naar Japan dient je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Indien je beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit is geen visum nodig voor Japan.

Beste reistijd voor Japan

Japan is meer dan 3000 kilometer lang en heeft dus vele verschillende klimaten. Eind maart ontwaakt het land uit haar winterslaap als de pruimen- en kersenbomen gaan bloeien. De beste reistijd voor Japan is de lente en de herfst, met aangename temperaturen en de meeste zonuren.

Geldzaken in Japan

De munteenheid in Japan is de yen (JPY). Het beste kun je geld pinnen op de luchthaven, bij aankomst of in bijvoorbeeld de 7eleven supermarkten die je overal in Japan ziet.

Feestdagen in Japan

Japan is overwegend shintoïstisch en boeddhistisch en de meeste festiviteiten staan dan ook in het teken van deze twee religies.

Bagage en kleding voor Japan

Het is raadzaam om kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Dit omdat er over het hele eiland verschillende klimaattypen heersen. We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Praktische informatie voor Japan

Hieronder vindt je alle praktische informatie voor Japan op een rijtje. Van handige apps voor onderweg tot info over kraanwater.

Dromen over Japan

Onze individuele rondreizen door Japan zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Japan? Lees dan snel verder!