Bagage en kleding voor Japan

Het is raadzaam om kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Dit omdat er over het hele eiland verschillende klimaattypen heersen. We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Bagage

Reizen door Japan doe je meestal met een combinatie van treinen, bussen en metro’s; het openbaar vervoer. Houd er dus rekening mee dat je regelmatig met je bagage loopt. Hoe zwaarder je bagage, hoe oncomfortabeler het is om ermee te lopen. Tijdens je reis door Japan kun je het beste reizen met een rugzak of met een compacte weekendtas (met wieltjes). Een harde koffer als reisbagage raden we sterk af voor een reis door Japan vanwege de beperkte bagageruimte. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen.

Kleding

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen naar Japan die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken niet op prijs gesteld in boeddhistische tempels.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje en zakmes. Zorg er wel voor dat je dit laatste in je grote bagage verpakt. Het is niet nodig om tenten, slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen naar Japan.

Op de reizen in het voor- en najaar vermijd je extreem hoge of lage temperaturen. In een eilandenrijk als Japan is de zee nooit heel veraf, waardoor het tegen de avond frisjes kan worden. Houd daar rekening mee als je houdt van een avondwandelingetje. In de maanden juli en augustus regent het regelmatig in Japan. Regenkleding of een paraplu mag dan niet ontbreken in je bagage.