Bagage en kleding voor Japan

Het is raadzaam om kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Dit omdat er over het hele eiland verschillende klimaattypen heersen. We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Wat neem je mee?

We adviseren je om je bagage voor je reis naar Japan mee te nemen in een rugzak of soepele koffer en het totale gewicht te beperken tot 15 kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is natuurlijk ook mogelijk.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken niet op prijs gesteld in boeddhistische tempels. 

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zwemkleding, wekker, schrijfgerei en schaartje.

Tijdens een reis in het voor- of najaar vermijd je de extreem hoge of lage temperaturen. In een eilandenrijk als Japan is de zee nooit heel ver weg, waardoor het tegen de avond frisjes kan worden. Houd daar rekening mee als je houdt van een avondwandeling. In de maanden juni en juli regent het regelmatig in Japan. Regenkleding of een paraplu mag dan niet ontbreken in je bagage.

Japanners zijn gek op kleine geschenkjes. Tijdens een ontmoeting met Japanse mensen zul je veel bijval oogsten als je een klein souvenirtje uit Nederland of Belgiƫ te voorschijn kunt toveren.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.