Beste reistijd voor Japan

Japan is meer dan 3000 kilometer lang en heeft dus vele verschillende weertypes. Eind maart, begin april ontwaakt het land uit haar winterslaap als de pruimen- en kersenbomen gaan bloeien. De beste reistijd voor Japan is tussen april en september.

Veel verschillen in temperatuur

Japan is meer dan 3000 kilometer lang en heeft dus vele verschillende weertypes.

Noord

Het klimaat op het noordelijk eiland is te vergelijken met dat in Nederland.

Midden

Meer naar het zuiden, ten noorden van Tokyo, komt het klimaat overeen met dat in Frankrijk. Het gebied tussen Tokyo en Nagasaki laat zich kenmerken door warme zomers met een hoge luchtvochtigheid. In deze tijd valt de meeste neerslag. Na de zomer wordt het weer onbestendiger en kunnen er zich tyfoons voordoen.

Zuid

Op de eilanden ten zuiden van Nagasaki heerste een subtropisch klimaat, te vergelijken met dat in de landen rond de Middellandse Zee. Ook in de winter is het hier nog aangenaam met temperaturen van rond de 15 graden.

Zomer en winter

Eind maart, begin april ontwaakt het land uit haar winterslaap als de pruimen- en kersenbomen gaan bloeien. Vooral als de sakura (kersenbloesems) in bloei staan, verkeert het hele land in een collectieve roes. Iedereen is in de ban van hanami (bloemen kijken), een activiteit die graag wordt gecombineerd met overvloedige sakeconsumptie. De maanden april en mei zijn uitstekend om Japan te bereizen. De zomermaanden juli en augustus zijn door de hoge luchtvochtigheid erg drukkend en warm.

In de zomer is het feest in Japan, ieder zichzelf respecterende stad of dorp houdt dan wel een natsu matsuri (zomerfestival). Steeds een goed excuus om ’s avonds je yukata (lichte katoenen kimono) aan te trekken en je te gaan vergapen aan hanabi (vuurwerk).

Vanaf september beginnen de temperaturen langzaam te dalen. Ook het voor- en najaar is een geschikte periode voor een reis naar Japan, waarin je kunt genieten van de schitterende herfstkleuren.

Beste reistijd Tokyo 

 

Temperatuur

Zon

Neerslag

Januari

10

6

6

Februari

10

7

6

Maart

13

6

10

April

18

6

11

Mei

23

6

12

Juni

25

5

12

Juli

29

6

11

Augustus

31

7

10

September

27

5

13

Oktober

21

4

12

November

17

5

8

December

12

6

5


Temperatuur = Gemiddelde temperatuur in C.
Zon = Gemiddeld aantal zonuren per dag
Neerslag = Aantal dagen met meer dan 1 mm neerslag per maand

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.