Geldzaken in Japan

De munteenheid in Japan is de yen (JPY). Het beste kun je geld pinnen op de luchthaven, bij aankomst of in bijvoorbeeld de 7eleven supermarkten die je overal in Japan ziet.

De Japanse Yen

De munteenheid in Japan is de yen (JPY). 

Er zijn bankbiljetten van 1.000, 5.000 en 10.000 yen en munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 yen. 

Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Niet alle banken wisselen geld. Er zijn veel zakenbanken in Japan, die geen baliefunctie hebben. Het beste kun je geld pinnen op de luchthaven, bij aankomst of in bijvoorbeeld de 7eleven supermarkten die je overal in Japan ziet. 

Het is gemakkelijk om altijd contante yens op zak te hebben. Het is steeds gebruikelijker om te pinnen maar bijvoorbeeld op het platteland kun je voor vervelende situaties komen te staan. 

Het geven van fooien is niet gebruikelijk in Japan. Men zal de fooi niet aannemen en zelfs als onbeleefd beschouwen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.