Reisspecialist Heidi's 5 must-do's in Japan!

 

Mijn hoogtepunten

Japan is een enorm groot land, minstens 5 keer zo groot als België en Nederland tesamen. Er is heel veel te zien en het is onmogelijk om het hele land tijdens een 3-weekse rondreis te ontdekken. Hieronder licht ik mijn 5 highlights toe die niet mogen ontbreken in jouw op maat gemaakte rondreis door Japan.

Kurashiki: Fietstocht over de Kibi-vlakte

Het pittoreske plaatsje Kurashiki op het hoofdeiland Honshu is een oud handelscentrum gelegen aan zee. De historische witgeschilderde houten rijstpakhuizen zijn hier prachtig bewaard gebleven en hebben ondertussen een nieuwe bestemming gekregen als museum of shop. De gebouwen zijn gelegen aan een kanaal omzoomd door groen en de verlichting ’s avonds maakt het tot een uiterst fotogenieke plek. In de buurt van Kurashiki kun je een fiets huren en een tochtje maken over de Kibi-vlakte. Je fietst door rijstvelden, langs riviertjes, tempels en grafheuvels. Het èchte Japanse platteland!

Kyoto: Fushimi Inari

Kyoto heeft oneindig veel bezienswaardigheden. Wat zeker niet mag ontbreken aan je bucketlist is een bezoekje aan de Fushimi-Inari, een schrijn met duizenden typisch oranje torii of traditionele Japanse poorten. Het bouwwerk behoort tot de oudste en bekendste shintoïstische heiligdommen van Kyoto. De Fushimi Inari is dan ook heel toeristisch. Zeker aan het begin van het complex is het over de koppen lopen maar ik raad je aan om verder te wandelen en door de vele torii-poortjes omhoog te klimmen. Hogerop zijn er steeds minder mensen en word je je meer bewust van de spirituele kant van deze plek.

Akan Mashu Nationaal Park: Beklimmen van de Me-Akan Dake

Het Akan Mashu Nationaal Park op het eiland Hokkaido is een waar wandelparadijs. In de zomer kun je er verschillende vulkanen beklimmen waaronder de Me-akandake en de Mashudake. Wij beklommen de Me-akandake en keerden in de afdaling terug via het Onneto meer. De wandeling start door dichte vegetatie en naarmate je hogerop klimt, zie je deze veranderen tot er enkel nog een kale, rotsige ondergrond overblijft. Pas op het allerlaatst word je beloond met een fenomenaal uitzicht over de vulkanische omgeving.

Japanse Alpen: de oude postroute van Magome naar Tsumago

De Nakasendo route was één van de vijf wegen uit de Edoperiode (1603 – 1868) die Edo (het huidige Tokyo) verbond met Kyoto. In het dicht beboste gebied van de Kiso Vallei in de Japanse Alpen vind je een mooi gerestaureerd stuk van die oude postroute terug tussen de dorpjes Magome & Tsumago. De gehele wandelroute duurt volgens de aanwijzingen ongeveer 2,5 uur. Maar als je hier en daar wat foto’s wil nemen, genieten van het zicht en de zaken die je onderweg tegenkomt, dan doe je er net als ons wel al snel 4 à 5 uur over. Halverwege de tocht kom je een leuk berghuisje tegen waar je gratis thee kan krijgen. Heerlijk!

Shiretoko Nationaal Park Cruise

Nog op Hokkaido kun je naar het Shiretoko Nationaal Park. Shiretoko betekent zoveel als het einde van de wereld in de taal van de lokale Ainobevolking. Absolute aanrader hier is een cruise langs de kustlijn waarbij je bij zonnig weer fraaie zichten hebt over de kliffen, watervallen en de groene omgeving. Met wat geluk spot je ook een bruine beer langs de waterkant!