Geld in Jordaniƫ

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter.

Bij aankomst op de luchthaven van Amman kun je meteen geld wisselen en pinnen. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen.

Waarmee betaal je in Jordaniƫ

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). In een dinar gaan 10 dirham of 100 qirsh/piaster of 1000 fils. Soms is het lastig om prijzen te achterhalen, omdat niet aangegeven wordt of men dinar, dirham of piaster bedoelt.

Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

Bij aankomst op de luchthaven van Amman kun je meteen geld wisselen en pinnen. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen. Als je niet door ons wordt opgehaald heb je dit geld nodig voor de aanschaf van het visum.

De Dinar biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet altijd geaccepteerd.

Banken zijn van zaterdag tot en met donderdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 15.30 uur tot 18.30 uur; in de winter van 8.00 uur tot 12.30 uur. Kleine wisselkantoren zijn de hele week tot laat in de avond geopend.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.