Een ideale reisbestemming dicht bij huis

Door: reisspecialist Rosanne

Met weinig vakantiedagen, de wens voor een verre bestemming maar toch op korte vliegafstand en waar natuur, cultuur en strand elkaar fijn afwisselen is Jordanië een ideale reisbestemming!

De beste hummus van Amman

In 2018 reis ik samen met een vriendin naar Jordanië. Wanneer we ter plaatse de hoofdstad Amman ontdekt hebben en enigszins geacclimatiseerd zijn in het land, gaan we op pad met de huurauto. Fijne tip: we lunchen de eerste dag bij Hashem, met de beste hummus van de stad en dat kunnen we zeker beamen! Ook zijn er veel leuke restaurants te vinden bij Rainbow Street.

Jordanië is bij uitstek geschikt om zelf met een huurauto te ontdekken. De wegen zijn prima en zo reis je op jouw tijd en jouw manier en kun je onderweg stops houden waar en wanneer je maar wilt.

Jerash heeft ons bijzonder verrast

Onze eerste stop is Jerash, ongeveer een uurtje rijden richting het noorden van Amman. Deze stad heeft ons verrast en we waren blij dat we hierheen zijn gegaan. Jerash is een oude Romeinse stad en dat is dan ook goed te zien. In het complex staan vele oude Romeinse gebouwen, waar je al wandelend langskomt.
De start is bij de triomfboog van Hadrianus, een indrukwekkende grote boog waar je onderdoor wandelt als de start van al wat er te zien valt. Gevolgd door een hippodroom, het forum en oude stadsmuren eindigen we dit bezoek met het Romeinse theater, waar we naar boven klimmen. Dit maakt een bezoek aan deze Romeinse stad wel compleet!

Startpunt voor de Koningsroute

Na onze lunch in Jerash rijden we door naar Madaba, een mooi startpunt voor de Koningsroute. Aan een halve dag Jerash heb je genoeg en het is dus ook fijn om deze dag alvast wat zuidelijker te kunnen rijden. Na een overnachting in Madaba en onderweg een bezoek aan de kerk met prachtige mozaïeken en Mount Nebo, starten we met de Koningsroute. Met deze naam is geen woord te veel gezegd, elke bocht genieten we weer van een nieuw prachtig uitzicht!

Petra is hét hoogtepunt van je reis

We komen aan in Petra om daar de volgende dag een bezoek aan te brengen. Dit is echt hét hoogtepunt van een reis naar Jordanië! Al wandelend verkennen we de verschillende kleuren van de kloof (Siq) om bij Al Khazneh, het bekendste bouwwerk van Petra uit te komen. Het voelt bijna magisch als we deze zien opdoemen! Ook de klim naar het klooster (Ad Deir) is meer dan de moeite waard. Door de warmte zoeken wij midden op de dag even de schaduw op.

Op excursie door Wadi Rum

Onze volgende stop brengt ons naar de woestijn Wadi Rum, waar we bij het restaurant in het dorp onze huurauto achterlaten om vervolgens door de gids van onze jeepsafari opgehaald te worden. Hij neemt ons mee naar zijn huis, waar de excursie begint.

De excursie is een absolute aanrader. Eerst mijmeren we weg langs de indrukwekkende uitgestrekte woestijn, vervolgens bekijken we verschillende hoogtepunten van de omgeving. De Wadi Rum excursie is tevens je transfer naar de accommodatie waar je slaapt. Het leuke hier is dat ze al bezig zijn met het avondeten, wat op de grill onder de grond bereid wordt. Na het avondeten worden er verhalen gedeeld en gezongen bij het kampvuur met iedereen die er die nacht slaapt, uiteraard onder het genot van een kop thee. We vallen in een diepe slaap. ’s Nachts naar de wc lopen is zo’n straf nog niet hier, genietend van de prachtige sterrenhemel.

Afsluiten aan de Rode Zee en Dode Zee

We sluiten deze reis af aan het strand. Eerst aan de Rode Zee waar we gaan snorkelen en daarna aan de Dode Zee, waar we ons insmeren en gaan drijven in het water. Dit gevoel is niet te omschrijven, echt een ervaring die je zelf meegemaakt moet hebben! Vanaf ons hotel aan de Dode Zee is het nog een uur rijden naar de luchthaven van Amman, waar we de huurauto weer inleveren.

We kijken terug op een bijzonder avontuur, wat ons eigenlijk zo dichtbij bijzonder verrast heeft!

Doe nog meer inspiratie op

Ben je op zoek naar ideeën waar in het voorjaar naartoe te reizen? Laat je inspireren door de verhalen van onze reisspecialisten en productmanagers over hun favoriete voorjaarsbestemmingen in ons online magazine. In de tweede editie van ons online magazine doe je inspiratie op over reizen naar Costa Rica, Egypte, IJsland, Jordanië, Mexico, Sri Lanka en Zweden

Tip: klik op 'Fullscreen' om het magazine op groot formaat op je mobiele telefoon, tablet, laptop en PC te kunnen lezen.