Bagage & kleding in Kirgiziƫ

Wij adviseren om de bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een harde grote koffer raden we af. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).

Wat neem je mee naar Kirgiziƫ?


We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak of weekendtas. Een grote en harde koffer raden we af. Beperk het gewicht van je bagage tot maximaal twaalf kilo per persoon - in ieder geval niet meer dan je zelf kunt dragen.

Neem praktische kleding mee die zich makkelijk laat combineren. Laag over laag. En toon respect voor de lokale cultuur. Zo zijn korte rokken en hemdjes taboe in islamitische landen. Korte broeken zijn voor kleine jongens. In de grote steden van Centraal-Azië is het dragen hiervan echter geen probleem. De broeken vallen dan wel tot onder de knie.

In Kirgizië is het klimaat erg wisselvallig. Tot laat in het voorjaar kan er sneeuw liggen. In de bergen kan het vaak regenen. En op grotere hoogte daalt de temperatuur 's nachts richting het vriespunt. Denk dus aan een trui, een muts en regenkleding.

Rond het Yssyk Kul-meer zijn de zomers juist weer erg heet. Je kunt er dan heerlijk zwemmen. Neem dus zeker je zwemkleding en zonnebrand mee.

Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, pet, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje en zakmes. Haal die laatste twee wel uit je handbagage tijdens de vluchten.