Beste reistijd voor Kirgizië

Houd bij het plannen van je reis naar Kirgizië rekening met het klimaat. De temperatuurverschillen tussen winter en zomer kunnen extreem groot zijn.

Wanneer naar Kirgizië te gaan?


Met zijn bergen en dalen kent Kirgizië grote hoogteverschillen. Daardoor kent het land zowel een berg- als een landklimaat. In de lager gelegen valleien kan het ‘s zomers erg warm worden. In de berggebieden heersen dan een zeer aangename temperaturen van rond de 25 graden.

Kirgizië kent erg koude winters. Grote delen van het land liggen dan onder een flink pak sneeuw. Ze zijn niet zelden onbereikbaar door afgesloten bergpassen. Die sneeuw kan tot laat in het voorjaar blijven liggen.

De meeste neerslag in Kirgizië valt in het voor- en najaar. Ook in de zomer kan er wel eens een flinke bui vallen. Neem dus altijd regenkleding mee.

De beste reistijd voor Kirgizië valt dus samen met onze lente, zomer en herfst. Met de nadruk op de periode mei tot en met september.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.