Geld in Kirgizië

In Kirgizië betaal je met de som. Contante euro’s en Amerikaanse dollars kun je wisselen bij hotels en bij wisselkantoors. Doe dat na aankomst in Bishkek. 

De Kirgizische som


De Kirgizische munteenheid is de som (KGS), die weer onderverdeeld is in tiyin. Er zijn briefjes van 1, 5, 10 en 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 som in omloop.

Voor een euro ontvang je ongeveer KGS 80,- (november 2018). Klik hier voor de dagkoers.

Je kunt euro's en dollars wisselen bij banken en officiële wisselkantoren (obmen balyot). Doe dit meteen bij aankomst in Bishkek. In enkele van de grotere hotels in de hoofdstad worden creditcards geaccepteerd.

Er zijn op beperkte schaal geldautomaten in Bishkek, Osh en Jalal-Abad. Houd er rekening mee dat een pinautomaat defect of leeg kan zijn.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.