Reisinformatie voor Madagascar

Reisdocumenten voor Madagascar

Voor een reis naar Madagascar dien je in bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Beste reistijd voor Madagascar

De beste periode om Madagascar te bezoeken is grofweg gezien van april tot half januari. Het eiland Madagascar kent door zijn geografische ligging verschillende klimaten waardoor het in het hoogland kan vriezen en aan de kust de temperatuur kan oplopen tot 35 graden.

Geldzaken in Madagascar

De munteenheid van Madagascar is de Malagasy Ariary. We adviseren je om zoveel mogelijk contante euro's mee te nemen in coupures van 50 euro of wissel meerdere malen geld op de luchthaven van Antananarivo. Doe dit niet op de zwarte markt of bij mensen die aan de luchthaven ronddwalen.

Feestdagen in Madagascar

Naast Nieuwjaar en christelijke feestdagen zoals Goede vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis kent Madagascar een aantal nationale feestdagen. Ook hebben de verschillende bevolkingsgroepen hun eigen feesten en festivals.

Bagage en kleding voor Madagascar

Voor je reis naar Madagascar kun je het beste je bagage meenemen in een reistas (eventueel met wieltjes). Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Lokale gidsen in Madagascar

Bezoekers kunnen niet een nationaal park in zonder een lokale gids. Het ANGAP heeft uitgebreide trainingsprogramma's om ervoor te zorgen dat lokale gidsen voldoende op de hoogte zijn over de flora, fauna, en andere details van het beschermde gebied.

Routeboek voor Madagascar

Het routeboek is gebaseerd op jarenlange ervaring en naast nuttige tips en verhalen is het een leidraad tot een voorstel voor de dagindeling met afstanden, reistijden en vermelding van foto- en wandelstops onderweg.