Reisinformatie voor Madagascar

Reisdocumenten voor Madagascar

Voor een reis naar Madagascar dien je in bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Beste reistijd voor Madagascar

De beste periode om Madagascar te bezoeken is grofweg gezien van april tot half januari. Het eiland Madagascar kent door zijn geografische ligging verschillende klimaten waardoor het in het hoogland kan vriezen en aan de kust de temperatuur kan oplopen tot 35 graden.

Geldzaken in Madagascar

De munteenheid van Madagascar is de Malagasy Ariary. We adviseren je om zoveel mogelijk contante euro's mee te nemen in coupures van 50 euro of wissel meerdere malen geld op de luchthaven van Antananarivo. Doe dit niet op de zwarte markt of bij mensen die aan de luchthaven ronddwalen.

Feestdagen in Madagascar

Naast Nieuwjaar en christelijke feestdagen kent Madagascar een aantal nationale feestdagen. Ook hebben de verschillende bevolkingsgroepen hun eigen feesten en festivals.

Bagage en kleding voor Madagascar

Je bagage kun je meenemen in een kleine koffer of rugzak. Neem praktische kleding mee op op reis die je makkelijk laag over laag kunt combineren.

Lokale gidsen in Madagascar

Bezoekers kunnen niet een nationaal park in zonder een lokale gids. Het ANGAP heeft uitgebreide trainingsprogramma's om ervoor te zorgen dat lokale gidsen voldoende op de hoogte zijn over de flora, fauna, en andere details van het beschermde gebied.

Dromen over Madagascar

Onze individuele rondreizen door Madagascar zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Madagascar? Lees dan snel verder!