Bagage en kleding voor Madagascar

Voor je reis naar Madagascar kun je het beste je bagage meenemen in een reistas (eventueel met wieltjes). Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Bagage en kleding

Omdat je in Maleisië toch de beschikking hebt over eigen vervoer kun je je bagage meenemen zoals je zelf wilt, een (kleine) koffer of rugzak is allemaal mogelijk. Voor een reis naar Borneo kan een rugzak handiger zijn. 

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen zomerkleding mee. We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur in Maleisië
Houdt er rekening mee dat het veel regent op Borneo. Een waterdicht jack of poncho is onmisbaar.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: 

  • Wandelschoenen 
  • Regenkleding 
  • Waterfles 
  • Universeel geldige verloopstekker 
  • Reis- en taalgids 
  • Eventueel snorkel of duikspullen 
  • Voldoende fotomateriaal en digitale kaartjes 
  • Een zaklamp kan handig zijn 

Wat mag je niet vergeten?

Wat mag je niet vergeten tijdens je reis naar Madagascar?

Een lichte, stevige, doch warme en waterdichte jas is onmisbaar (zeker in het hoogland voor de maanden juni tot eind september). Het hele jaar door bestaat de kans op regen in Ranomafana en Andasibe vanwege het regenwoud.

Een warme trui is nodig voor ‘s avonds (zeker in het hoogland voor de maanden juni tot eind september). Nog beter is 2 fleecetruien die je laag over laag kunt dragen.

 

Neem geen waardevolle voorwerpen mee!


Wat je verder niet mee hoeft te nemen is een muskietennet – op de plaatsen waar ze nodig zijn, zijn die voorzien.

De netspanning in Madagascar is 220 volt. Er komen soms stroomstoringen voor en de netspanning kan wisselen. Een wereldstekker is niet nodig.