Reisinformatie voor Maleisië

Reisdocumenten voor Maleisië

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Bij aankomst in Maleisië ontvang je een gratis visum op de luchthaven. Deze is 30 dagen geldig.

Beste reistijd voor Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat. Het is er altijd warm en vochtig en de gemiddelde temperatuur in de laaggelegen kustgebieden bedraagt 26 °C. De beste reistijd voor Oost-Maleisië ligt in de periode tussen eind maart en begin oktober. Er is in geen enkel deel van Borneo sprake van een echt droog seizoen. Dit heeft als voordeel dat het land eigenlijk altijd groen is.

Geldzaken in Maleisië

De munteenheid van Maleisië is de ringgit (RM / MYR). Op het vliegveld van Kuala Lumpur kun je 24 uur per dag geld wisselen en pinnen. Banken en wisselkantoren zijn er genoeg. Bij de banken in de steden kun je bijna overal pinnen met een bankpas met Maestro of Cirruslogo.

Feestdagen in Maleisië

Dankzij de mengeling van verschillende culturen en religies staat de agenda in Maleisië vol met feesten.

Bagage en kleding voor Maleisië

Omdat je in Maleisië toch de beschikking hebt over eigen vervoer kun je je bagage meenemen zoals je zelf wilt, een (kleine) koffer of rugzak is allemaal mogelijk. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur in Maleisië.