Geldzaken in Maleisiƫ

De munteenheid van Maleisië is de ringgit (RM / MYR). Op het vliegveld van Kuala Lumpur kun je 24 uur per dag geld wisselen en pinnen. Banken en wisselkantoren zijn er genoeg. Bij de banken in de steden kun je bijna overal pinnen met een bankpas met Maestro of Cirruslogo.

De Maleisische ringgit

De munteenheid van Maleisië is de ringgit (RM / MYR).

Op het vliegveld van Kuala Lumpur kun je 24 uur per dag geld wisselen en pinnen. Banken en wisselkantoren zijn er genoeg. Bij de banken in de steden kun je bijna overal pinnen met een bankpas met Maestro of Cirruslogo.

Het is aan te raden om contact geld te wisselen in een wisselkantoor. Dit levert vaak een betere koers dan bij een bank. Een creditcard is altijd gemakkelijk voor onverwachte aankopen en bovendien verplicht voor het huren van een auto.

Maybank, de grootste bank in Maleisië accepteert zowel Visa als Mastercard in de pinautomaten.


De banken zijn meestal geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30. Wisselkantoren zijn doorgaans langer open. In enkele hotels waar je verblijft, kun je cash euro's wisselen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.