Reisinformatie

Reisdocumenten voor Marokko

Voor een reis naar Marokko dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis korter dan negentig dagen naar Marokko heb je geen visum nodig.

Beste reistijd voor Marokko

In het overgrote deel van Marokko heerst een landklimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en zomer en winter. In de kuststreken in het noorden en westen is de verzachtende invloed van de zee merkbaar. De beste periode om Marokko te bezoeken is in het voor- en het najaar.

Geld in Marokko

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s om te wisselen.

Feestdagen in Marokko

Op de Marokkaanse kalender staan tal van nationale, plaatselijke en religieuze feestdagen.

Bagage en kleding in Marokko

Omdat je in Marokko over het algemeen de beschikking hebt over eigen vervoer is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt. Vanwege de lokale cultuur en religie in Marokko vragen we je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale bevolking.

Dromen over Marokko

Onze individuele rondreizen door Marokko zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Marokko? Lees dan snel verder!