Reisroutes door Mexico

Door: reisspecialist Danilo

In Mexico schijnt het zonnetje bijna altijd, het eten is heerlijk en goedkoop, 's avonds is het altijd gezellig op straat met muziek en veel mensen. Je begrijpt wel waarom Mexico een populaire vakantiebestemming is!

Een ideaal vakantieland

Mexico is een ideaal vakantieland. Het heeft eigenlijk alles! Leuke, gezellige steden, zoals Mexico City, Oaxaca en San Cristóbal de las Casas. De Mayacultuur, met prachtige tempels, die je kunt bezoeken. Natuur (van jungle tot bergen) en hele mooie witte zandstranden, bijvoorbeeld bij Isla Holbox, Tulum en Zipolite, ideaal om tot rust te komen. En natuurlijk lekker eten: proef de echte Mexicaanse burrito's!

Mexico City

Begin je reis in Mexico City. Mexico City is een leuke, bruisende stad. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de verschillende musea die Mexico City rijk is (Nationaal Museum voor Antropologie, Palacio de Bellas Artes en het Frida Kahlo museum). ’s Avonds kun je naar Condesa, een hippe wijk, met leuke restaurants en barretjes. Ook kun je een mooie dagtrip buiten Mexico City maken. Bezoek bijvoorbeeld de tempels van Teotihuacan, anderhalf uur rijden vanaf Mexico City.

Van Mexico City via Zipolite naar Cancún

Een leuke strandbestemming, die nog niet heel erg ontdekt is, is Zipolite. Je kunt hier vanuit Mexico City via leuke steden over land naar toe reizen, zoals Puebla en Oaxaca. Na een paar dagen kom je dan aan in Zipolite. Heb je minder tijd, dan kun je Zipolite ook met een vlucht bereiken. De meeste hotels zijn hier eenvoudig en je kunt heerlijk eten op het strand. Na Zipolite kun je nog door reizen naar Puerto Escondido, waar je nog een paar nachten kunt verblijven. Daarna vlieg je bijvoorbeeld naar Cancún. Het is leuk om daar een auto te huren en dan nog een stukje rond te reizen, naar Tulum, Laguna Bacalar, Chichén Itzá en Mérida. ’s Avonds in het grote plein in Mérida erg gezellig, met veel terrasjes en veel mensen op straat. Wil je nog wat extra stranddagen, ga dan nog een aantal dagen naar Isla Holbox. Een prachtige afsluiting van je reis!

Het noorden van Mexico

Het noorden van Mexico is minder bekend bij de meeste mensen, maar ook dát heeft veel te bieden. Je kunt een prachtige treinreis maken, van Chihuahua naar Los Mochis. De spoorlijn heeft een lengte van 653 kilometer en 87 tunnels en 37 bruggen, met spectaculaire uitzichten. Deze treinreis staat bekend als een van de mooiste van de wereld! Via de kust kun je naar Puerto Vallarta reizen. Deze gezellige kustplaats is vooral populair onder Amerikanen. Na een paar dagen strand, reis je verder naar Guadalajara. Je maakt nog een leuke dagexcursie naar het plaatsje Tequila, waar je kunt zien hoe tequila wordt gemaakt en waar je uiteraard ook overal tequila kunt proeven. En daarna reis je met de bus naar San Miguel de Allende, een van de mooiste steden van Mexico, met leuke winkeltjes, een prachtig plein en een mooie kerk. Guanajuato is ook leuk om dan nog mee te pakken. Een leuke studentenstad, die nog wat minder toeristisch is. Vanaf Guanajuato reis je over land weer terug naar Mexico City, of je neemt een vlucht vanaf de luchthaven van León.

Mayacultuur

De oude Mayastad Chichén Itzá is misschien wel de bekendste van Mexico. Vanuit Cancún en Mérida zijn de ruïnes goed te bereiken.

Eigenlijk is een paar weken te kort voor Mexico. Als je er eenmaal geweest bent, wil je zeker meer zien. Wil je een reis door ons op maat laten samenstellen, dan helpen wij je heel graag verder.

Doe nog meer inspiratie op

Ben je op zoek naar ideeën waar in het voorjaar naartoe te reizen? Laat je inspireren door de verhalen van onze reisspecialisten en productmanagers over hun favoriete voorjaarsbestemmingen in ons online magazine. In de tweede editie van ons online magazine doe je inspiratie op over reizen naar Costa Rica, Egypte, IJsland, Jordanië, Mexico, Sri Lanka en Zweden

Tip: klik op 'Fullscreen' om het magazine op groot formaat op je mobiele telefoon, tablet, laptop en PC te kunnen lezen.