Reisinformatie voor Myanmar

Reisdocumenten voor Myanmar

Voor een reis naar Myanmar dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Myanmar heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Beste reistijd voor Myanmar

Het grootste deel van Myanmar heeft een tropisch klimaat dat bepaald wordt door de zuidwest moesson. De beste reistijd voor Myanmar zijn de maanden oktober tot en met januari wanneer het overwegend droog en zonnig is met zomerse temperaturen. 

Geld in Myanmar

De nationale munteenheid in Myanmar is de kyat (MMK). Daarnaast wordt de Amerikaanse dollar veel als betaalmiddel gebruikt. Hoewel er banken en pinautomaten zijn is het verstandig voldoende contact geld bij je te hebben.

Feestdagen in Myanmar

Bijna elke dag is er wel ergens een festival ('pwe'). Er zijn boeddhistische festivals, festivals die gewijd zijn aan de geesten ('nats'), festivals met een plaatselijke betekenis en nationale feestdagen. 

Bagage en kleding voor Myanmar

Voor onze reizen naar Myanmar adviseren we je aan om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een kleine koffer. We raden je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Wat je kledingkeuze betreft vragen we je om de lokale cultuur te respecteren.

Dromen over Myanmar

Onze individuele rondreizen door Myanmar zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Myanmar? Lees dan snel verder!