Reisdocumenten voor Myanmar

Voor een reis naar Myanmar dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Myanmar heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse reizigers geldt:

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Alle Nederlandse reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je onverhoopt je paspoort verliezen, dan heb je er in ieder geval nog een kopie van.

Een andere tip is om een scan van je paspoort en pasfoto naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten of doorsturen.

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Op de website van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum Myanmar

Voor Myanmar heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Je kunt het visum zelf regelen via de website van de Birmese overheid.

Je kunt dit ook laten doen door ons Visumloket. Bij het Visumloket kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Op de website van Visumloket vind je alle informatie over benodigde reisdocumenten, formulieren en het adres waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven.

Dien je aanvraag vier tot zes weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

Het Visumloket brengt naast de visumkosten € 35,- (ambassade binnen Nederland) of € 40,- (voor ambassades buiten Nederland) bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening.

De procedure voor visumbemiddeling

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je visum zelf regelen óf je kunt je je visumaanvraag uit laten voeren door ons Visumloket. Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling via Visumloket te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is. 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven.

Dien je aanvraag uiterlijk 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

De visumkosten zijn inclusief bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend retour sturen van de reisdocumenten.