Reisdocumenten voor Myanmar

Voor een reis naar Myanmar dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Myanmar heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum Myanmar

Voor Myanmar heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen.

Je kunt het visum zelf regelen via de website van de Birmese overheid: https://evisa.moip.gov.mm

Je kunt dit ook laten doen door ons Visumloket. Bij het Visumloket kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Op de website van Visumloket vind je alle informatie over benodigde reisdocumenten, formulieren en het adres waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven.

Dien je aanvraag vier tot zes weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket.

Het Visumloket brengt naast de visumkosten € 35,- (ambassade binnen Nederland) of € 40,- (voor ambassades buiten Nederland) bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening.

De procedure voor visumbemiddeling

Wat moet je doen om je visum door YourWay2GO te laten regelen?

Op de website van het Visumloket vind je de benodigde visumformulieren en een handleiding. Tevens vind je daar een voucher, het bewijs dat YourWay2GO het visum voor je regelt.

Op de visumvoucher kun je aangeven of je zelf je paspoort ophaalt bij het visumbemiddelingskantoor of dat je je paspoort met visum per aangetekende post wilt ontvangen. Vergeet dan niet een voldoende gefrankeerde envelop klaar te leggen.

Vervolgens stuur je uiterlijk zes weken voor vertrek de ingevulde visumformulieren, de benodigde extra formulieren, de visumvoucher, de pasfoto(s) en je paspoort aangetekend naar het visumbemiddelingskantoor.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.