Relaxed per bus, boot en trein

Groen, slow en lokaal, de ideale manier van reizen. Tussen de Birmezen en zonder je te haasten. Met een minimale uitstoot creëer je zo een win-win situatie.

De levendige busterminal

De ideale manier om het dagelijks leven van Yangon te ervaren is het op je bus wachten in de terminal. De rit erheen, per taxi of transfer, neemt ongeveer drie kwartier in beslag. Eenmaal aangekomen dwaal je door een netwerk van straatjes, waar de kantoortjes van verschillende busmaatschappijen zijn gehuisvest. Het bruist er van het leven.

Nadat je je bij zo'n kantoortje hebt aangemeld en je bagage hebt ingeleverd kun je in de buurt nog een hapje gaan eten. De grote toestroom van buspassagiers heeft natuurlijk gezorgd voor een ruim aanbod aan eetkraampjes en restaurants. Wij zorgen er altijd voor dat we ruim op tijd zijn: er heerst een prettige sfeer en er valt een hoop te zien.

Op de belangrijkse routes van Myanmar reis je met grote touringcars. Aan boord zijn airco en prettige stoelen met voldoende (been)ruimte voor westerse reizigers. Ze rijden overdag en 's nachts. In het laatste geval krijg je een dekentje en een snack aan boord en wordt er onderweg een keer gestopt bij een toilet.

Boot en trein - weer eens wat anders

Maar je bent niet enkel op de bus aangewezen. Een heerlijk ontspannen manier om van Mandalay naar Bagan te reizen is per boot. Afhankelijk van de waterstand en of je een snelle of een langzame dienst hebt gekozen glijd je binnen negen uur over de Ayeyarwady rivier. Aan boord zijn een eenvoudig ontbijt, een lunch en een snack inbegrepen. Dit is wederom afhankelijk van het type boot dat je kiest. Als je stroomopwaarts van Bagan naar Mandalay vaart doe je er wat langer over.

Tussen Yangon en Mandalay en Yangon en Bagan kun je ook kiezen voor de trein. Ook hier zijn een dag- en nachtvariant. Het treinverkeer is echter niet te vergelijken met dat in westerse standaarden. Het spoor heeft te lijden gehad onder achterstallig onderhoud. Het gaat bij deze treinreizen dan ook niet om comfortabel en snel reizen, maar om de ervaring zelf. Het is de ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Houd rekening met eenvoudige faciliteiten aan boord en eveneens eenvoudige maaltijden in de restauratie.

De perfecte mix

Zo reis je lokaal en ook nog eens groen. Op trajecten waar het niet anders kan bieden we je een eigen auto met chauffeur aan. Zij weten de weg en brengen je veilig van A naar B. Het is natuurlijk het leukst om alle vormen van vervoer te combineren.

Onze kant-en-klare Ontdek Myanmar (15 dagen) en Slow down Myanmar bieden je zo'n aantrekkelijke combi van bus, boot en auto.

Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op het aantal dagen, de hotels en excursies te klikken.

Heb je al je eigen verlanglijstje, kies dan uit onze bouwstenen en vraag een reisvoorstel aan. Wij maken er dan een mooie reis van.