Bagage en kleding in Namibië

Over het algemeen reis je door Namibië met eigen vervoer, waardoor je zelf kunt kiezen wat je het makkelijkst vindt om aan bagage mee te nemen. Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). 

Wat neem je mee?

Over het algemeen reis je door Namibië met eigen vervoer, waardoor je zelf kunt kiezen wat je het makkelijkst vindt om aan bagage mee te nemen. In verband met een vaak beperkte bagageruimte in de huurauto’s, raden wij echter wel aan om niet met hardschalen koffers te reizen. Het is handig om een kleine (dag)rugzak mee te nemen voor je excursies of wandelingen.

Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag). Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee dat goed tegen een stootje kan en gemakkelijk kan worden gewassen. Vergeet zeker niet om in de periode van mei tot en met september warme kleding mee te nemen, want ’s avonds kan het behoorlijk afkoelen. Buiten deze periode heb je ’s avonds voldoende aan een sweater of een blouse met lange mouwen.

Aangezien Namibië een land is van safari en prachtige landschappen moet je vooral niet je stevige wandelschoenen met een goed profiel vergeten. 

Praktische benodigdheden

Denk bij het samenstellen van je bagage voor Namibië ook aan praktische spullen zoals een waterfles, naaigerei, wasmiddel, (bad)handdoeken, reservebatterijen, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, badslippers, zwemkleding, zonwerende crème (voor gezicht hoge factor), zonnebril, reservebril (contactlensdragers kunnen last van geïrriteerde ogen krijgen door het zand en stof), zonnehoed of pet, wekker, schrijfgerei, schaartje, hoezen ter bescherming van je foto- en filmapparatuur, toilettas met o.a. lippencrème, tampons, scheermesjes en tandpasta. 

Een verrekijker is handig om de wilde dieren op afstand te spotten en een zaklamp komt zeker van pas, bijvoorbeeld als je na een gezellig avonddiner onder de sterren in het donker terug loopt naar je chalet.

Respect voor mens en natuur

Houd in de Afrikaanse zomer (onze winter) rekening met de normen en waarden van de bevolking. Ga niet topless zonnen, dit is in Namibië uit den boze. Mannen lopen niet zomaar in hun blote bast. We vragen je ook om kleding met militaire- en of legerprint thuis te laten, omdat je hier problemen mee kunt krijgen met de politie en militairen.

Belangrijk: het is verboden om plastic tasjes mee te nemen in de nationale parken in Namibië. Zorg dus dat je geen tasjes in je bagage hebt zitten op het moment dat je een van de parken in Namibië ingaat.