Reisinformatie voor Nepal

Reisdocumenten voor Nepal

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Nepal heb je  ook een visum nodig. 

Beste reistijd voor Nepal

Het klimaat van Nepal varieert van subtropisch op de vlaktes tot een koud bergklimaat in de hoger gelegen gebieden. De beste periodes om Nepal te bezoeken zijn het voor- en najaar.

Geldzaken in Nepal

De munteenheid van Nepal is de Nepalese roepie. In de steden zijn pinautomaten maar zorg dat je tijdens de trektochten voldoende contant geld op zak hebt.

Feestdagen in Nepal

In Nepal gaat er geen maand voorbij of er wordt wel ergens een feest gevierd. Data van religieuze feestdagen veranderen ieder jaar omdat ze aan de maankalender zijn gerelateerd.

Trekking in Nepal

Ga je naar Nepal, dan is het maken van een meerdaagse trektocht bijna een must! Loop in je eigen tempo te midden van adembenemende landschappen en ontmoet de vriendelijke Nepalese bevolking.

Hoogteziekte

Ben je van plan om boven de 2500 meter hoogte te verblijven? Dan is het verstandig om informatie over hoogteziekte (AMS) in te winnen.

Bagage en kleding in Nepal

Omdat je in Nepal de beschikking hebt over privé vervoer is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt.  Ga je een trektocht maken, dan is een dagrukzak handig.