Beste reistijd voor Nepal

Het klimaat van Nepal varieert van subtropisch op de vlaktes tot een koud bergklimaat in de hoger gelegen gebieden. De beste periodes om Nepal te bezoeken zijn het voor- en najaar.

Wanneer kun je Nepal het beste bezoeken?

Nepal heeft een gematigd klimaat. Afhankelijk van waar je bent kan de temperatuur erg verschillen. Van subtropisch op de vlaktes tot een koud bergklimaat in de hoger gelegen gebieden.

De beste periodes om Nepal te bezoeken zijn het voorjaar (midden februari tot en met mei) en het najaar (oktober tot en met december). Dit zijn de periodes met aangename temperaturen en weinig bewolking. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op de bergen.  

Je kunt Nepal ook in de winter bezoeken, maar dan zal het vooral in de bergen erg koud worden.  In de zomer is de moessonperiode (juni tot oktober). In deze maanden is het erg vochtig en regent het regelmatig. Daardoor is het overal prachtig groen, maar de bergpaden zullen erg glibberig zijn.  

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperatuur per maand, het gemiddeld aantal zonuren per dag en het aantal dagen per maand met neerslag. Realiseer je wel dat geen jaar meer hetzelfde is. Regelmatig regent het als het droog 'moet' zijn en omgekeerd. In ieder geval heb je zo een indruk van wat je kunt verwachten. 

Beste reistijd Kathmandu

 

Temperatuur

Zon

Neerslag

Januari

13

6

6

Februari

14

8

3

Maart

19

10

8

April

23

6

13

Mei

25

5

19

Juni

26

3

27

Juli

26

2

26

Augustus

26

3

15

September

25

5

5

Oktober

22

5

1

November

18

5

1

December

14

6

6


Temperatuur = Gemiddelde temperatuur in C.
Zon = Gemiddeld aantal zonuren per dag
Neerslag = Aantal dagen met meer dan 1 mm neerslag per maand