Reisdocumenten voor Nepal

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Nepal heb je  ook een visum nodig. 

Reisdocumenten

Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt. 

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeente.

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Visum Nepal

Voor Nepal heb je een visum nodig. Dit kun je vooraf regelen of ter plaatse op de luchthaven van Kathmandu of aan de grens wanneer je over land reist. Het visum voor 15/30/90 dagen kost respectievelijk $ 25,- / $ 40,- / $ 100,-.  Bij aankomst in Nepal je visum regelen is goedkoper maar kan omslachtiger zijn omdat je een aanvraagformulier op één van de computers op de luchthaven of aan de grens in moet vullen met het gevaar van lange wachttijden en mogelijke computerstoringen. Je hebt een pasfoto nodig en dient contant te betalen in (EUR of USD).

Je kunt ook thuis al een digitaal aanvraagformulier invullen op http://www.nepalimmigration.gov.np/
Dit formulier is echter maar 15 dagen ‘houdbaar’. Neem dit formulier geprint mee naar Nepal, samen met je paspoort, plus kopie daarvan, én een kopie van je laatst afgegeven Nepalese visum.  Ook dan dien je het visum contant bij aankomst in Nepal af te rekenen. 

Boek je je reis bij YourWay2GO, dan kun je het visum ook vooraf zelf regelen via de online visumdienst óf je kunt je visumaanvraag uit laten voeren door ons Visumloket. Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling via Visumloket te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en formulieren. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een visum. De consulaire kosten hiervoor zijn:

  • Visum 15 Dagen (€ 45,-)*
  • Visum 30 Dagen (€ 65,-)*
  • Visum 90 Dagen (€ 125,-)* 

* plus € 2.50 voor “direct klaar” afhalen op het consulaat

Het visum is ‘multiple entry’, d.w.z. je kunt meerdere keren Nepal in en uit reizen binnen de geldigheidsduur van je visum.

Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, €35,- of €40,- (ambassades buiten Nederland) bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening.

Trekking Permit

Wanneer je een trekking gaat maken in Nepal, heb je een trekking permit nodig, een zogeheten Tims Card. YourWay2GO regelt deze permit voor je en de kosten hiervoor zijn inbegrepen in het landarrangement. Voordat je aan de trek begint dien je hiervoor een formulier in te vullen en bij aanvang van de trek wordt deze ingenomen. Op deze manier weten de autoriteiten wie er in het trekkingsgebied aanwezig zijn.

Voor de Tims Card heb je 1 pasfoto nodig.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.