Trekking in Nepal

Ga je naar Nepal, dan is het maken van een meerdaagse trektocht bijna een must! Loop in je eigen tempo te midden van adembenemende landschappen en ontmoet de vriendelijke Nepalese bevolking.

Te voet door de bergen van Nepal

Ga je naar Nepal, dan is het maken van een trekking bijna een must! Loop op je eigen tempo, samen met een gids en drager voor je zware bagage te midden van een adembenemend landschap en ontmoet de ongelooflijk vriendelijk bevolking van Nepal die je onderweg zeker ontmoet. Regelmatig moet je even een stap opzij zetten voor de muilezels die je tegenkomt, vaak volgeladen met etenswaar, zakken meel of gasflessen op weg naar hoger gelegen gebied.  

YourWay2GO biedt een aantal verschillende trekkingen aan. Iedere trekking heeft zijn eigen kenmerken, niet alleen qua landschap maar ook verschillen ze in zwaarte. Wij bieden geen trekkingen aan die niet voor iedereen geschikt zijn. Een goede conditie is wel een vereiste en ook dat zal geen garantie zijn dat je het af en toe niet moeilijk zult hebben.  Alle trekkingen bevinden zich op hoogte, wat het lopen zwaarder maakt.

Lichte trekking

De meerdaagse tocht door de Kathmandu vallei is een prachtige tocht die op een hoogte van 1500 tot 2200m ligt. Dat betekent dat je niet veel zult stijgen en dalen. Een relatief eenvoudige route die door iedereen met een gezonde conditie gelopen kan worden. Je passeert dorpjes als Namo Buddha, Dhulikel, Nagarkot en Changu Narayan. Op de achtergrond zijn de witte bergtoppen van de Himalaya voortdurend zichtbaar. 

De trekking naar Poonhill zou je kunnen beschouwen als een trektocht waar je toch aardig wat inspanning moet leveren. Dit is niet per se vanwege de hoogte (het hoogste punt, Poonhill, ligt op 3200 m hoogte), maar omdat er een aantal flink steile klimpartijen in zitten op oneven paden. 

De Jomsom trek gaat naar 3710 meter hoogte, een hoogte waar je zeker aan moet wennen en het rustig aan moet doen om het risico op hoogteziekte te minimaliseren. Ook tijdens de Jomsom trek maak je geen hele lange wandeldagen. 

Middelzware trekking

De Annapurna Circuit trek is een trekking die je zou kunnen omschrijven als middelzwaar. Je loopt per dag zes tot zeven uur over oneven terrein. Een goede conditie is vereist want in twee weken stijg je tot een hoogte van 5420 meter hoogte en ligt hoogteziekte op de loer. Wandel daarom op je eigen tempo zodat je lichaam kan wennen aan de hoogte. 

De Everest Base Camp trekking  valt ook in deze categorie. Per dag loop je zes tot zeven uur en er moet soms flink geklommen worden. Ook tijdens deze trekking breng je een aantal dagen door op grote hoogte.

Zware trekking

De trekking Everest Base Camp Trekking en de turquoise meren van Gokyo is een categorie zwaarder dan de klassieke route naar Everest Base Camp. De tocht is vrij pittig, omdat je het grootste deel op grote hoogte bent. De paden zijn prima te volgen en over het algemeen goed zichtbaar maar omdat je je vanaf dag vier boven de 4000 m bevindt gaat alles trager en kost lopen meer moeite. Er zijn een aantal dagen gepland om te acclimatiseren vanwege het risico op hoogteziekte. Zeker voor de trek naar Gokyo is dit belangrijk omdat er geen snelle route is om af te dalen. 

De hoogste punten van de trektocht zijn:

  • Gokyo (4750 m) naar Gokyo Ri (5357 m), steil omhoog naar een gewéldig uitzichtspunt
  • Thagnak (4700 m) naar Dzongla (4840 m), via de Cho La pass. Het hoogste punt van de Cho La pass is 5420 m.
  • Gorak Shep (5180 m) naar Kalapatthar (5545 m) en Everest Base Camp (5364 m)

Praktische informatie

Bagage

Tijdens de trektocht gaat er altijd een gids mee en per twee personen gaat er ook een drager mee. Spullen die je niet tijdens het wandelen nodig hebt, kun je meegeven aan de drager die het naar je volgende accommodatie brengt.  Een drager mag niet meer dan 15 kg dragen dus per persoon mag je maximaal 7,5 kilo meegeven. Je draagt zelf een dagrugzak voor de spullen die je tijdens de trekking nodig hebt. Zorg dat je goed voorbereid bent op de verschillende temperaturen tijdens de dag. Bekijk ook de informatie over bagage en kledingadvies tijdens de trekking.

Fooien

Een fooi aan het eind van de trekking is niet verplicht maar is wel gebruikelijk. Aan welke bedragen moet je dan denken? Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe tevreden je bent over de gids en de drager maar wij houden een minimum bedrag aan van 350 Nepalese Rupee per persoon per dag voor de gids en 250 Nepalese Rupee per persoon per dag voor de drager. 

Hoogteziekte

Reis je in Nepal naar een hoogte van 2500 meter of hoger, dan heb je kans op hoogteziekte. Meer over hoogteziekte lees je hier.

Machtige Annapurna Circuit Trekking

Trektocht rondom het Annapurna gebergte (15 dagen)

Everest Base Camp trekking

Trektocht naar het dak van de wereld (13 dagen)

Everest Basecamp Trekking en de turquoise meren van Gokyo

Trektocht naar het het dak van de wereld en de  turquoise Gokyo meren (16 dagen)

Bergen, tempels en dorpjes tijdens de Jomsom Trek

Wandelen in de omgeving van Jomsom en Muktinath in het hart van de Annapurna's (5 dagen)

Op pad in de Kathmandu Vallei

Meerdaagse wandeling langs pittoreske dorpjes en tempels in de Kathmandu Vallei (3 dagen)

Prachtige Poon Hill Trek

De geliefde Ghorepani Circle trektocht  van Pokhara naar Poon Hill (5 dagen)
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.