Annapurna Community Trekking

Trektocht met een close-up in het leven van de gemeenschappen van het Annapurna gebied (5 dagen).

Dag tot dag beschrijving 

Dag 1 Pokhara – Galeshwor –  Bas Kharka (1525 m) 

ca. 3 uur rijden en 3 uur wandelen

In Pokhara stap je in de auto die je via het dorpje Beni naar Galeshwor brengt, het startpunt van de trekking. Je kunt je bagage afgeven aan de drager die waarschijnlijk al snel een heel stuk op je vooruit loopt. Het is fijn dat je bagage er al is als je straks aankomt in Bas Kharka

Samen met de gids die je een paar dagen door de bergen zal leiden, ga je op pad. Onderweg passeer je boerderijen en klim je door bossen en langs sinaasappelboomgaarden tot je aankomt bij het pittoreske dorpje Bas Kharka. Loop vooral even rond in dit Magar dorpje en neem een kijkje bij de school en de gezondheidspost. In het goede seizoen kun je genieten van de zoete sinaasappels die hier op de heuvels groeien.

N.B. 1. Er lopen dragers mee die je bagage zullen dragen. Per twee personen is één drager inclusief en je kunt maximaal 15 kilo bagage per drager meegeven.

N.B. 2. De hier vermelde wandeltijden geven een indicatie en zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen wandeltempo. 

Dag 2 Bas Kharka - Nangi (2300 m)

ca. 4-5 uur wandelen

Je loopt door het bos naar Danda Kaske, waar je stopt voor de lunch. Maak een praatje met de mensen in het dorp en geniet vooral van het uitzicht. Na de lunch is het een ontspannen wandeling naar Nangi (2300 m) waar je de nacht zult doorbrengen. Vanuit het dorpje kun je het Dhaulagiri massief zien liggen waarvan de hoogste piek tot wel 8167 meter reikt. 

Nangi is bekend geworden vanwege een project om draadloos internet in het dorp te realiseren. Bezoek het schooltje en de medicinale plantenkwekerij. In Nangi wordt papier gemaakt van lokaal geteelde planten, interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat. 

Dag 3 Nangi - Mohare Danda (3300 m)

ca. 5-6 uur wandelen

Het pad loopt vandaag omhoog door bossen vol rhododendrons, eiken en bamboe. Je stijgt gestaag naar de Mohare Danda bergkam waar het uitzicht op de bergen subliem is.

Op op de top kun je de Himalaya's zien die zich uitstrekken zover het oog reikt. Aanschouw de majestueuze bergreuzen Machhapuchhare (6993 m) en Dhaulagiri (8176 m). Ze lijken vanaf hier zo dichtbij. Verbaas je niet als je hier yaks ziet grazen in deze bosrijke omgeving. Je bent tenslotte al op grote hoogte. Mohare Danda is een perfecte plek om te genieten van zowel de zonsopgang als de zonsondergang.

Er is hier geen dorp, maar je vindt hier het hoogste station voor draadloos internet van Nepal. Bijzonder als je bedenkt dat de mensen hier voorheen twee dagen naar Pokhara moest wandelen om hun email te kunnen checken  Het station biedt internet aan scholen en gezondheidsposten in dit afgelegen gebied. Zo is er bijvoorbeeld een koppeling met ziekenhuizen in Kathmandu om betere gezondheidszorg in de dorpen te kunnen bieden en kunnen scholen nu gebruik maken van online lesmateriaal.

Dag 4 Mohare Danda - Danda Kharka (2800 m) - Tikot (2300 m)

ca. 6-7 uur wandelen

Vroege vogels worden beloond met een zonsopgang over de Annapurna die zijn weerga niet kent.

Neem de tijd om onderweg te genieten van deze fantastische bergkamwandeling met overweldigende vergezichten in werkelijk elke richting alvorens je weer afdaalt door het bos naar het afgelegen dorpje Danda Kharka op 2800 meter hoogte.

Je blijft grotendeels dalen door een steeds veranderend landschap. Na een uur of zes wandelen bereik je Tikot op 2300 meter, een pittoresk dorp met smalle straatjes en authentieke huizen. De gids neemt je mee naar de school en je kunt getuige zijn van de Mayar-danstraditie (de mannen kleden zich als vrouwen, terwijl de vrouwen traditionele liederen zingen).

Doordat je bij een familie verblijft, maak je van heel dichtbij het dorpsleven mee. Ga zitten en kijk naar de vrouwen die enorme bergen gras dragen om hun buffel te voeden en zie hoe de dorpsbewoners hun velden bewerken.

Dag 5 Tikot - Tipling - Pokhara

ca. 3 uur wandelen, 3-4 uur rijden

Een steile afdaling naar Tipling staat vandaag op het programma. Je zult er naar schatting een uur of drie over doen. Vergeet onderweg niet te stoppen voor een blik op de spectaculaire Kali Ghandaki rivier die zich diep onder je een weg baant door de Himalaya's.

In Tipling stap je in de auto en word je via Beni terug naar Pokhara gebracht, een rit van drie tot vier uur.

Wat is inbegrepen?

Inclusief

  • Privé vervoer Pokahra - Galeshwor en van Tipling naar Pokhara
  • Engelssprekende gids tijdens de trekking
  • Drager (1 drager per 2 personen, maximaal 15 kilo bagage per drager)
  • 4 Nachten accommodatie in verschillende, eenvoudige community lodges  (gedeelde badkamer en toilet, geen garantie voor heet water)

Exclusief

  • Maaltijden en drankjes
  • Fooien
  • Overige uitgaven
  • Kosten voor onvoorziene omstandigheden