Op pad in de Kathmandu Vallei

Meerdaagse wandeling langs pittoreske dorpjes en tempels in de Kathmandu Vallei (3 dagen)

Dag tot dag beschrijving

Dag  1 Kathmandu – Panauti (1500 m) – Namo Buddha (1514 m) – Dhulikhel (1540 m)
ca. 1,5 uur rijden en 6 -7 uur wandelen

Vandaag verruil je de hectiek van Kathmandu voor de rust van de dorpjes in de Kathmandu vallei. Je chauffeur haalt je op bij je hotel en brengt je naar Panauti waar je nog even rond kunt kijken. Je vindt er een aantal fraaie tempels waarvan de Indreshwar Mahadev tempel de bekendste is. Het houtsnijwerk van de deuren en daken is een prachtig voorbeeld van de Newari architectuur

Dan begin je aan je wandeltocht naar Dhulikhel. Je loopt midden tussen rijstvelden en akkerbouw tot je de Namo Buddha heuvel bereikt. Hier krijg je uitleg over het kloostercomplex. De stupa en het klooster van Namo Buddha zijn één van de belangrijkste Tibetaanse pelgrimsoorden van Nepal. De legende gaat over Boeddha die een uitgehongerde tijgerin met haar welpen tegenkomt. De barmhartige Boeddha biedt zichzelf aan als voedsel voor haar hongerige jongen. Een stenen gedenktafel op de heuvel verwijst naar deze legende. Dit verhaal, een les in mededogen en onzelfzuchtigheid, is hier uitgebeeld in een stenen reliëf dat verlicht wordt door vele kaarsjes.

Vanuit Namo Buddha wandel je in ongeveer drie uur naar Dhulikhel over een vrij makkelijke weg langs traditionele dorpjes. Bij helder weer heb je een schitterend uitzicht op de Himalayabergen.

Dag 2 Dhulikhel – Nagarkot (2195 m)
ca. 5 - 6 uur wandelen

Je hebt een lange zware wandeldag voor de boeg. Je einddoel vandaag is Nargarkot dat beroemd is om de prachtige vergezichten op de Himalaya bergketen.Je vertrekt weer vroeg in de ochtend en je neemt vanuit je hotel water en lunchboxen mee voor onderweg. De tocht voert door een bosrijke omgeving, over heuvels, langs rijstvelden en kleine dorpjes. Het is een pittige klim.

Aan het eind van de middag kom je aan in Nargarkot. Hier heb je, mits het weer dit toelaat, een fantastisch uitzicht op de Kathmandu vallei en op de wit besneeuwde toppen van de Himalaya’s. Vanaf het view point heb je uitzicht op maar liefst vijf van de tien hoogste bergen ter wereld: Everest (1e), Lhotse (4e), Makalu (5e), Cho Oyu (6e) en Manaslu (8e).

Wil je het wat rustiger aan doen, dan kunnen wij ook een privé transfer van Dhulikhel naar Nagarkot voor je regelen.

Dag 3 Nagarkot – Changu Narayan tempel (1514 m) - Bhaktapur - Kathmandu
ca. 3 - 4 uur wandelen

Je laatste wandeldag vandaag. In ongeveer 3 tot 4 uur uur wandel je van Nagarkot naar de Changu Narayan tempel. Het is adembenemend als de zon 's morgens vroeg boven de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya verschijnt. Het pad daalt door de groene heuvels, bewerkte akkers en kleine dorpen naar beneden. De mensen onderweg begroeten je vaak vriendelijk met namasté. De route verandert van gecultiveerd gebied naar een meer natuurlijke begroeiing met bossen. De Himalaya’s schitteren aan de horizon. Uiteindelijk kom je uit bij de tempel van Changu Narayan die is gewijd aan de Hindoe god Vishnu. Deze eeuwenoude hindoetempel werd zwaar beschadigd tijdens de aardbeving in 2015. Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het herstel maar het is verbazingwekkend hoe veel er in korte tijd al is gedaan. Je kunt er voor kiezen om door te lopen naar Bhaktapur of per transfer naar Bhaktapur en/of Kathmandu gebracht te worden.

 
N.B. 1. Er lopen dragers mee die je bagage zullen dragen. Per twee personen is één drager beschikbaar en je kunt maximaal 15 kilo bagage per drager meegeven. De spullen die je niet nodig hebt, kun je achter laten in het hotel in Kathmandu. 

N.B. 2. De hier vermelde wandeltijden geven een indicatie en zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen wandeltempo. 

Wat is inbegrepen? 

Inclusief    

  • Transfer van Kathmandu – Panauti / Changu Narayan tempel – Kathmandu
  • 2 Nachten accommodatie met ontbijt
  • Engelssprekende gids
  • Drager (1 drager per 2 personen, maximaal 15 kilo bagage per drager)

Exclusief

  • Overige maaltijden en drankjes
  • Fooien
  • Overige uitgaven
  • Kosten voor onvoorziene omstandigheden