Prachtige Poon Hill Trek

De geliefde Ghorepani Circle trektocht  van Pokhara naar Poon Hill (5 dagen)

Dag tot dag beschrijving

Dag 1 Pokhara – Ulleri (1960 m)

ca. 1,5 uur rijden en ca. 4-5 uur lopen

Vandaag begin je aan je vijfdaagse Poonhill trektocht. Begin de dag met een stevig ontbijt zodat je de nodige energie hebt voor onderweg. Na het ontbijt word je door je chauffeur opgehaald en vertrek je naar Nayapul, een kronkelende rit van ongeveer anderhalf uur door het groene berglandschap. Vanuit Nayapul begin je samen met je gids en drager aan de trek. Je loopt langs de oevers van de rivier tot je de Nayapul hangbrug ziet. Van daar begint je klim naar het dorpje Birethanti, een goede plek om op een terrasje neer te strijken voor de lunch.
De wandeltocht gaat verder door dichte bamboebossen en je komt langs een grote waterval. Als je wilt dan kun je hier een frisse duik nemen in het water om even af te koelen. Via de oevers van de Bhurundi Khola rivier en het dorpje Tirkhedhunga loop je vandaag naar het dorpje Ulleri waar je overnacht. Via een breed pad dat als een stenen trap is aangelegd ga je de hoogte in.

N.B. 1. Er lopen dragers mee die je bagage zullen dragen. Per twee personen is één drager inclusief en je kunt maximaal 15 kilo bagage per drager meegeven. 

N.B. 2. De hier vermelde wandeltijden geven een indicatie en zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen wandeltempo. 

Dag 2  Ulleri – Ghorepani (2855 m)

ca. 5-6 uur lopen

Het dorpje Ulleri is de thuisbasis van de Magar bevolking, de grootste etnische bevolkingsgroep in Nepal. Daarnaast ontmoet je in de dorpen onderweg ook de Gurungs en Chettri's. 

Op weg naar Nangethanti kruis je een aantal riviertjes en wandel je door een prachtige omgeving van groene terrassen en talrijke rododendronbossen geflankeerd door de bergpieken van de Annapurna en Himchuli. Na een korte klim bereik je Nangethanti waar je kunt lunchen. Probeer een keer de typische dal bhat, het volksvoedsel van Nepal. Het is een kruidig linzenprutje waar rijst en andere bijgerechten geserveerd worden.
Vanuit Nangethanti is het nog ongeveer een uurtje klimmen naar Ghorepani waar je zult overnachten.

Dag 3 Ghorepani – Poon Hill (3200 m) – Tadapani (2590 m)

ca. 5-6 uur lopen

Voor dag en dauw sta je op en ga je op weg naar Poon Hill (3200m). Hier kun je (bij helder weer) genieten van een prachtige zonsopkomst; letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je trekking. Het spectaculaire uitzicht op het Annapurna gebergte en de Dhaulagiri toppen is een mooie beloning voor je vroege ontwaken. Na zonsopgang keer je terug naar Ghorepani voor een welverdiend ontbijt. 

Dan wandel je via Banthanti verder naar Tadapani. Het (soms wat modderige) pad gaat eerst omhoog door de bossen, maar daarna zul je steil dalen naar Banthanti, een goede lunchplek. Het pad loopt verder omlaag langs de verticale hellingen tot het de bovenloop van de Bhurungdi Khola bereikt. Aan de andere kant van een houten brug volgt een korte maar steile klim naar Tadapani. In dit jungle gebied leven grote apenkolonies en met een beetje geluk zie je enkele grijze langstaartaapjes. Het is ongeveer twee uur lopen van Banthanti naar Tadapani. Tadapani is een aantrekkelijk dorpje dat uitkijkt over de Modi Khola vallei. Vanaf hier heb je als het weer het toelaat het eerste goede uitzicht op de beroemde Machapuchare berg, de zetel van de god Shiva.

Dag 4 Tadapani – Ghandruk (1940 M)

ca. 4 uur lopen

Vandaag is de route minder zwaar en dat vind je vast niet erg. Via een vrij vlak pad door de bossen loop je in ongeveer twee uurtjes naar Baishi Kharka. Vanaf hier gaat de tocht bergafwaarts en onderweg kom je door de kleine dorpen van de Gurung gemeenschap. De route loopt verder naar beneden richting Ghandruk, waar je zult overnachten. Het dorp heeft uitstekende landbouwgrond en is relatief rijk. Dit komt omdat vele generaties zonen in het Brits Indiase Gurkha leger hebben gediend. Hun salaris stuurden ze op naar hun familie in Nepal. 
Het gebied waar je doorheen wandelt is echt een prachtig gebied. De bergtoppen van de Annapurna en de Machapuchare domineren het uitzicht en verder naar het oosten zie je (met goed weer) ook de Lamjung Himal en de Manaslu toppen. 

Dag 5 Ghandruk- Pokhara 

ca. 4 uur lopen en ca. 1,5 uur rijden

Op deze laatste trekkingdag ga je hoofdzakelijk dalen. Omdat je al een aantal dagen op hoogte hebt doorgebracht, zul je nu merken dat het steeds warmer wordt naarmate je daalt. Na ongeveer drie uur wandelen arriveer je in Birethanti voor de lunch. Dit is tevens de belangrijkste toegangspoort van het Annapurna Conservation Area. 
Na de lunch wandel je nog een klein stukje langs de oevers van de Modi Khola rivier tot in Nayapul. Hier staat je chauffeur je op te wachten. Na een uurtje rijden ben je weer in Pokhara. Een douche zal je vast deugd doen om al het vuil van je af te wassen. De prachtige uitzichten spoel je echter nooit meer weg want die blijven op je netvlies gebrand. 

Wat is inbegrepen?

Inclusief    

 • Transfers van Pokhara  - start trekking/ Einde trekking - Pokhara
 • 4 nachten accommodatie in eenvoudige teahouse lodges, kamers zijn eenvoudig maar schoon (gedeelde badkamer en toilet, geen garantie voor heet water)
 • Engelssprekende gids
 • Drager (1 drager per 2 personen, maximaal 15 kilo bagage per drager)
 • Permit voor Annapurna Nationaal Park
 • TIMS card 

Exclusief

 • Maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Eventuele kosten voor warme douche, opladen electronische apparatuur, internet
 • Overige uitgaven
 • Kosten voor onvoorziene omstandigheden