Beste reistijd voor Nicaragua

Nicaragua ken een tropisch klimaat en heeft twee seizoenen, namelijk het regenseizoen en het droge seizoen. De beste reistijd voor Nicaragua is in december of januari.

Beste reistijd

Nicaragua kan het hele jaar door worden bezocht. Het land kent een tropisch klimaat en heeft twee seizoenen.

Het regenseizoen (invierno: winter) loopt van mei tot oktober. De neerslag bestaat uit korte, hevige tropische regenbuien die soms hele straten blank zetten.

Het droge seizoen (verano: zomer) loopt van november tot april. In deze periode valt bijna geen regen en kan het heel erg warm worden.

Aan de Caribische kust (oostkust) is het door de tropische regenwouden constant vochtig. Hier kan het zelfs tijdens het droge seizoen flink regenen.

De beste tijd om Nicaragua te bezoeken is dan ook onze winter. De temperatuur is dan erg aangenaam. In april en mei daarentegen is het land heel droog en stoffig.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.