Geldzaken in Nicaragua

De munteenheid van Nicaragua is de córdoba. Het is erg handig om ook Amerikaanse dollars mee te nemen op reis, omdat je daar overal mee kunt betalen.

De Nicaraguaanse munteenheid

In Nicaragua betaal je met de córdoba oro (C$ of NIO). Deze is onderverdeeld in 100 centavos. In het dagelijks leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd.

Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 500 córdoba. De 500-biljetten kun je beter wisselen in biljetten van 100 córdoba, omdat de meeste Nicaraguanen geen wisselgeld hebben.

Voor een euro ontvang je 37,96 córdoba (april 2018). Kijk hier voor de actuele wisselkoers.

Buitenlandse valuta in Nicaragua

Het is handig om Amerikaanse dollars mee te nemen, omdat je daarmee overal kunt betalen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.